Υπό την φροντίδα της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» η άρρωστη και σκελετωμένη σκυλίτσα που ζούσε σε στρατόπεδο στον Αυλώνα Αττικής

Στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» μεταφέρθηκε η σκυλίτσα που βλέπετε στις φωτογραφίες, η οποία ζούσε εξαθλιωμένη από τις ασθένειες και την πείνα σε στρατόπεδο που βρίσκεται στον Αυλώνα Αττικής στο Δήμο Ωρωπού.

Για την ύπαρξη της σκυλίτσας ενημερώθηκαν οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray» από κάποιους φαντάρους και αμέσως κινητοποιήθηκαν προκειμένου να διασώσουν αυτό το τόσο ταλαιπωρημένο, ψυχικά και σωματικά, πλάσμα.

 

 

Η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» αναφέρει για τη διάσωση της σκυλίτσας, την οποία ονόμασαν Λέλα: «Λένε πως η στρατιωτική θητεία είναι εμπειρία που μένει αξέχαστη για την υπόλοιπη ζωή των ανδρών. Το κορίτσι αυτό υποχρεώθηκε να ζήσει σε ένα στρατόπεδο, διανύοντας μια ισόβια θητεία, που σύντομα θα έληγε πρόωρα.

Πολύ ταλαιπωρημένη σωματικά από την ψώρα, την Ερλίχεια, την αναιμία, την πείνα και την υποθερμία, αλλά και ψυχολογικά, αφού η εμφάνιση της δεν τη βοήθησε να διεκδικήσει μια θέση στο στρατόπεδο, βίωσε την απόρριψη και την απομόνωση, ως μίασμα.

 

 

Λίγο πριν την τελική της κατάρρευσης, μια ομάδα φαντάρων, θέλησε να της δώσει την ευκαιρία να «απολυθεί» και να μεταφερθεί στο καταφύγιο όπου γίνονται όλες οι δυνατές προσπάθειες και θεραπείες για να ανακάμψει.

Για το κορίτσι μας ο δρόμος είναι δύσκολος και μακρύς, γιατί θα πρέπει να επουλωθούν σωματικές και ψυχικές πληγές.

 

 

Θα είμαστε όμως εκεί , όπως πάντα, για να τη βοηθήσουμε να σβήσει από τη μνήμη της την πιο επώδυνη περίοδο της ζωή της, αλλά και να της θυμίσουμε, πως άνθρωποι μεν την πλήγωσαν, αλλά και άνθρωποι την έσωσαν».

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο στρατόπεδο υπάρχουν δεκάδες άρρωστα και πεινασμένα αδέσποτα ζώα. Κανείς από τους αρμόδιους δεν ενδιαφέρθηκε γι’ αυτά τα πλάσματα, αλλά αντιθέτως κάνουν ότι δεν βλέπουν και δεν ακούν.