Ζευγάρι Νορβηγών βρήκε τη σκυλίτσα αλυσοδεμένη με τα κουτάβια της σε ερημική περιοχή στα Κεραμειά Χανίων

Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τους ένα ζευγάρι τουριστών από τη Νορβηγία εντόπισε τη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 ένα θηλυκό σκυλί – σκιάχτρο να είναι αλυσοδεμένο δίπλα σ’ ένα παλιό ψυγείο όπου μέσα προσπαθούσαν να βρουν λίγη σκιά τα τρία κουταβάκια της, σε μια ερημική περιοχή μεταξύ των χωριών Κάμποι και Θυμιά της κοινότητας των Κεραμειών Χανίων στην Κρήτη. Οι τουρίστες τάισαν τη σκυλίτσα και τα κουταβάκια της, τους έδωσαν νεράκι να πιούν κι όταν επέστρεψαν στον Πλακιά όπου διέμεναν, επικοινώνησαν με το Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

 

 

«Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία κανονίσαμε να έρθουν την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου στα Χανιά και να μας υποδείξουν το σημείο, αφού τα ζώα δεν ήταν σε κατοικημένη περιοχή. Ενημερώθηκε το αστυνομικό τμήμα, αλλά δεν υπήρχε διαθέσιμο περιπολικό και το ζευγάρι το συνόδεψε εθελόντρια του συλλόγου μας μαζί με την κα Σίλκε Βρόμπελ, η οποία είχε ενημερωθεί κι αυτή για το περιστατικό. Από τη συγκεκριμένη περιοχή έχουμε αφαιρέσει πολλές φορές ζώα, για κάποιον λόγο πάντα μαύρου χρώματος, ενώ έχουμε πετάξει τουλάχιστον δύο ψυγεία. Παλιότερα είχε γίνει ξανά καταγγελία στην αστυνομία, αλλά δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν το δράστη. Ενημερώσαμε άμεσα την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την άμεση απομάκρυνση του ψυγείου και έγινε καταγγελία στην αστυνομία» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».

 

 

Οι εθελοντές του Συλλόγου μετέφεραν τη σκυλίτσα και τα κουτάβια της σε σπίτι φιλοξενίας όπου θα παραμείνουν έως ότου βρεθούν οι κατάλληλες οικογένειες για να υιοθετηθούν. Οι κυνόδοντες της νεαρής σκυλίτσας είναι σπασμένοι και φαγωμένοι εντελώς από τις πέτρες που έτρωγε. Τα δε κουταβάκια εμφανώς εξουθενωμένα κοιμόντουσαν για πολλές ώρες. Οι δυο τουρίστες, ο Όννο και η Έστερ, έκλαιγαν με ανακούφιση μετά τη διάσωση αυτών των πλασμάτων που βρήκαν στο πουθενά να βασανίζονται από την ασιτία και τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης.

Όπως περιέγραψαν στους εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» «έρχονται κάθε χρόνο διακοπές στην Ελλάδα. Πριν επτά χρόνια υιοθέτησαν ένα σκυλάκι κατά τις διακοπές τους στη Ζάκυνθο και έκτοτε έρχονται προετοιμασμένοι. Επειδή τους αρέσει η πεζοπορία, στις εκδρομές και τις εξορμήσεις τους είναι πάντα εφοδιασμένοι με φαγητό και νερό γιατί πάντα βρίσκουν σκυλάκια σε ανάλογη κατάσταση ενώ έχουν βοηθήσει κάποια ζώα να απελευθερωθούν από τα μόνιμα δεσμά τους».

 

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι εθελοντές του Συλλόγου προσπαθώντας να βρουν στο google map τις συντεταγμένες της περιοχής, στη φωτογραφία του 2011 υπήρχε ένα πραγματικό σκιάχτρο στη θέση όπου εντοπίστηκε η αλυσοδεμένη σκυλίτσα και τα κουτάβια της. Όπως πολύ εύστοχα σχολίασαν οι εθελοντές, μάλλον το σκιάχτρο δε βόλευε γιατί το έπαιρνε ο αέρας και σκέφτηκαν να το αντικαταστήσουν μ’ ένα ζωντανό – «σκιάχτρο».