Το δέντρο των «αδέσποτων» ευχών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων στην Κρήτη με τη στήριξη των γονιών και δασκάλων τους στόλισαν για άλλη μια χρονιά το δέντρο των ευχών για τ’ αδέσποτα ζώα της πόλης τους με χειροποίητα στολίδια στα οποία έγραψαν μια ευχή για τους τετράποδους φίλους τους που ζουν ανάμεσά τους και έχουν ανάγκη την ανθρώπινη βοήθεια για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

«Τα ζώα είναι αθώες ψυχούλες», «Να ανοίξουμε όλοι τα σπίτια μας για τ’ αδέσποτα», «Βοηθείστε τ’ αδέσποτα να βρουν σπίτι», «Τροφή και νερό σε όλα τ’ αδέσποτα» είναι μερικές από τις ευχές των παιδιών που γέμισαν με το χαρτζιλίκι τους τον μικρό κουμπαρά του Φιλοζωικού Συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» που στήθηκε στο σχολείο τους, στηρίζοντας εμπράκτως τα ζώα που κάποιοι ανεύθυνοι τα εγκατέλειψαν αβοήθητα στον δρόμο.

 

 

Η διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων κα Χρύσα Τερεζάκη αναφέρει για τη δράση των παιδιών τα εξής: «Το δέντρο των ευχών για τ’ αδέσποτα της πόλης μας στολίστηκε από παιδιά και γονείς. Κάθε ευχούλα δε, σήμαινε και δύο ευρώ για την ενίσχυση του Φιλοζωικού Συλλόγου «Η Προστασία των Ζώων».

Μια δράση που υλοποιήθηκε με εμψυχώτρια τη δασκάλα Σαλτσίδου Μελίνα και τους μαθητές των Στ’ τάξεων του Σχολείου μας. Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

 

 

Από την πλευρά του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» επισημαίνει για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία των μαθητών: «Σας ευχαριστούμε που δεν ξεχνάτε τα αδεσποτάκια σε όλες τις εκδηλώσεις σας και όχι μόνο τις γιορτές. Συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Μας κάνετε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον με λιγότερα αδέσποτα και περισσότερους ευαισθητοποιημένους ενεργούς πολίτες».