Διαμαρτυρήθηκαν για τη σκόπιμη θανάτωση αδέσποτης σκυλίτσας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πάνω Δαράτσο Χανίων Κρήτης πραγματοποίησαν οι μαθητές του Γυμνασίου της περιοχής και φιλόζωοι κάτοικοι με αφορμή τον αναίτιο θάνατο μιας αδέσποτης σκυλίτσας που ένας άνδρας χτύπησε επίτηδες με το αυτοκίνητό του ενώ καθόταν στο πεζοδρόμιο.

Κρατώντας ένα πανό με το σύνθημα «Σκύλος ήταν, δεν βαριέσαι – Η απάθεια είναι συνενοχή» οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τον άδικο χαμό της Πιπίλας, όπως την είχαν ονομάσει, την οποία είχαν βρει όταν ήταν κουτάβι μαζί με τα έξι αδελφάκια της και τη φρόντιζαν μαζί με άλλους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει σχετικά: «Μία  μεγάλη εμπειρία ζήσαμε όσοι παρευρεθήκαμε σήμερα εκεί, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα πιο δίκαιο και καλύτερο κόσμο. Τον αλλιώτικο  τόνο έδωσαν οι μαθητές του γυμνασίου Δαράτσου, που βρήκαν μικρό κουτάβι την Πιπίλα και τα 6 αδέρφια της και τα φρόντιζαν με κάθε τρόπο μαζί με ευαισθητοποιημένους κατοίκους της περιοχής.

 

 

Μίλησαν πολύ αληθινά και συγκινητικά, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν  τη φωτογραφία της Πιπίλας στο στήθος τους και μοιράστηκε ενημερωτικό  υλικό, το οποίο θα δώσουν τα παιδιά στο σχολείο τους μαζί με ένα  παραμύθι γερμανικού φιλοζωικού συλλόγου  με την ιστορία ενός βαρελόσκυλου και του μικρού παιδιού που το φρόντιζε. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και πολλοί αλλοδαποί που διαμένουν στην περιοχή, που είχαν ενημερωθεί μέσα από το διαδίκτυο για τη συμβολική μας διαμαρτυρία. Το πανό με το σύνθημα «Σκύλος ήταν, δεν βαριέσαι – Η απάθεια είναι συνενοχή»  το κρατούσαν οι μαθητές μαζί με την αφίσα του νεκρού ζώου ενώ ένα μεγάλο γιατί ήταν ζωγραφισμένο στα προσωπάκια τους.

Αξίζει να σημειώσουμε, για να καταρριφθεί κάθε προσπάθεια να παρουσιαστεί η δολοφονία ως ατύχημα με το πρόσχημα ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι φιλόζωο, ,ότι εγκατέλειψε το αιμόφυρτο σκυλί και έφυγε, παρά τις φωνές των δύο αυτοπτών μαρτύρων, την παρουσία των οποίων δεν είχε αντιληφθεί, όταν με  δύναμη έριξε  το αυτοκίνητό του πάνω στην Πιπίλα που χαιρόταν αμέριμνη στην άκρη  του δρόμου τη λιακάδα. Ήταν δε μόλις 8 μηνών.

 

 

Τα αυθεντικά λόγια των παιδιών, η σχέση αγάπης και σεβασμού για τα ζώα μας έδωσαν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για ένα καλύτερο κόσμο για  ζώα και ανθρώπους. Στο τέλος κολλήσαμε τις αφίσες στην πλατεία  και μια κόλλησαν τα  παιδιά στο σχολείο τους. Κρίμα , που  αυτό έγινε εξαιτίας του αναίτιου θανάτου ενός σκύλου, αλλά ουδέν κακό αμιγές καλού.

Ο δράστης έχει εντοπιστεί αφού υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες που τον κατήγγειλαν και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης» καταλήγει ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».