Έφτιαξαν στολίδια για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα των Χανίων

Ένα καλλιτεχνικό εργαστήρι έστησαν το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου οι μικροί αθλητές του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου «Χανιά» με σκοπό να ενισχύσουν τ’ αδέσποτα ζώα της πόλης. Τα παιδιά έκαναν χριστουγεννιάτικες κατασκευές για να τις πουλήσουν ώστε να προσφέρουν και αυτά με τον τρόπο τους ανακούφιση στα «άστεγα» ζωάκια.

Μέλη του φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» παραβρέθηκαν στο εργαστήρι και έπαιξαν ένα διαδραστικό παιχνίδι με τα  παιδιά. Τα παιδιά μέσα από ερωτοαπαντήσεις, ενημερώθηκαν για τις βασικές ανάγκες φροντίδας ενός ζώου, για την αρχική προσέγγιση και τη γνωριμία μαζί του αλλά και για ποιο λόγο πρέπει να αγαπάμε τα ζώα.

Πρωταγωνιστής της εκδήλωσης ήταν ο μικρός Pocket, ένα κουτάβι που βρήκαμε τραυματισμένο από τροχαίο στον Ταυρωνίτη με σπασμένο ποδαράκι. Τα παιδιά τον λάτρεψαν, έπαιξαν μαζί του κι αυτός τους ανταπέδωσε την αγάπη τους με βλέμματα όλο λατρεία.

Ο φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» αναφέρει σχετικά: «Υπήρχαν πολλοί μαθητές με φιλοζωική παιδεία που θα ζήλευαν πολλοί ενήλικοι, ενώ κανένα από τα παιδιά δε φοβόταν να πλησιάσει τον οκτάμηνο Pocket.

Φύγαμε πλημμυρισμένοι με αισιοδοξία και με την υπόσχεση των παιδιών,ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να βρουν οικογένεια στον αδέσποτο σκυλάκο,ενώ θα φτιάξουν και μια μεγάλη ζωγραφιά με ζωάκια και ευχές για να βάλουν στην είσοδο του γυμναστηρίου.

Ευχαριστούμε την κα Παπαδουλάκη για την πρωτοβουλία της και την πρόσκληση που μας απηύθυνε και φυσικά όλους τους μικρούς καινούριους μας φίλους για την τρυφερή και αξιέπαινη πράξη τους».