Φρόντισαν τραυματισμένο κουτάβι

Στις 25 Απριλίου, ημέρα Σάββατο, η Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από ένα αγοράκι, το οποίο με φωνή αγωνίας ζήτησε τη βοήθεια των μελών της για ένα σώσουν ένα χτυπημένο κουτάβι.

Εθελοντές έσπευσαν στον συνοικισμό και όπως ομολογούν αντίκρισαν την πιο φωτεινή εικόνα όλων των χρόνων της ύπαρξης της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας. Μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Γυμνασίου περίμεναν τους εθελοντές γύρω από το τραυματισμένο κουτάβι που φρόντισαν να του εξασφαλίσουν ένα μικρό χαρτόκουτο για να το προστατέψουν.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομάδας το κουταβάκι δεν ήταν βαριά τραυματισμένο και δεν κινδύνευε η ζωή του. Μόλις του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τα παιδιά μετέφεραν το κουταβάκι σε ασφαλές σημείο, του έβαλαν νερό, τροφή και του άφησαν και λιχουδιές.

«Οι νέες γενιές κουβαλούν μέσα τους ανθρωπιά, ωριμότητα και ξέρουν να προσφέρουν χωρίς να περιμένουν ανταλλάγματα. Συγχαρητήρια στα παιδιά καθώς και στους γονείς τους που μεγαλώνουν ανθρώπους με αρχές και ιδανικά, οι οποίοι είναι ήδη χρήσιμοι στην κοινωνία μας. Τελικά όπου υπάρχουν παιδιά, ζώα και σεβασμός στη φύση, υπάρχει ελπίδα» επισημαίνει η Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας.