Χάρη στην κινητοποίηση των παιδιών σώθηκε η σκυλίτσα που περιφερόταν στην Καστρίτσα Ιωαννίνων

Με τους εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action» επικοινώνησαν αργά χθες το απόγευμα μια παρέα παιδιών ζητώντας τη βοήθεια τους για να σώσουν μια ταλαιπωρημένη σκυλίτσα, την Χαρά όπως την ονόμασαν, που είχε εμφανιστεί ξαφνικά να περιφέρεται σε κακή κατάσταση στο χωριό τους στην Καστρίτσα Ιωαννίνων. Η σκυλίτσα που είναι σε μικρή ηλικία δεν άνηκε σε κανέναν κάτοικο του χωριού και όπως πιθανολογείται κάποιος από άλλη περιοχή την είχε εγκαταλείψει εκεί.

 

 

Στο κάλεσμα των ευαισθητοποιημένων αυτών παιδιών ανταποκρίθηκαν άμεσα οι εθελοντές, οι οποίοι έσπευσαν επί τόπου και πήραν τη σκυλίτσα, της οποίας το τρίχωμα ήταν γεμάτο τσιμπούρια, ψύλλους και τζίβες, ενώ το σώμα της ήταν καταδαγκωμένο. Το ζώο μεταφέρθηκε στο καταφύγιο όπου οι εθελοντές το φρόντισαν ενώ θα ελεγχθεί εάν φέρει μικροτσίπ.  

 

 

Συγκίνηση προκάλεσε στους εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action» το μήνυμα που έλαβαν από την μικρή Άρτεμις, η οποία μαζί με τους συνομήλικους της βοήθησε τα μέγιστα ώστε να σωθεί ένα ταλαίπωρο πλάσμα που κάποιος ενήλικας πέταξε σαν σκουπίδι. «Ήθελα να σας ευχαριστήσω γι’ όλα αυτά που κάνατε για τη Χαρά, έτσι την ονομάσαμε. Τα σκυλιά είναι τα αγαπημένα μου ζώα και όταν μεγαλώσω θα ανοίξω κι εγώ φιλοζωική! Εγώ με τον μπαμπά μου θα θέλαμε να έρθουμε να την δούμε κάποια μέρα. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ».