Μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τις φόλες

 Οι μαθητές των σχολείων Τυχερού και Σουφλίου Έβρου συνεχίζουν δυναμικά τις δράσεις τους ενάντια στις φόλες που εξοντώνουν καθημερινά με φρικτό τρόπο ανυπεράσπιστα ζώα.

Αυτή τη φορά τα παιδιά διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης φορώντας μάσκες με πρόσωπα ζώων και κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Η φόλα δεν είναι λύση», «Ζωντανή πόλη, όχι ναρκοπέδιο φόλας», «Ποιος είναι το “ζώο”», «Ζώα = Ζωή», «Μη δηλητηριάζεις τη ζωή». Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τους οι μαθητές είχαν μαζί τους κι έναν άμεσα ενδιαφερόμενο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές των σχολείων της Θράκης (Γυμνάσιο Σουφλίου, Δημοτικό Τυχερού, Γυμνάσιο Ιάσμου, Δημοτικό Σαπών), που υιοθέτησαν συμβολικά τον απειλούμενο Ασπροπάρη στο πλαίσιο του προγράμματος του WWF Ελλάς «Υιοθέτησε ένα απειλούμενο είδος», την Παγκόσμια Ημέρα της Γης στις 22 Απριλίου του 2015, βγήκαν στους δρόμους όπου διαμαρτυρήθηκαν για την αποτρόπαια πρακτική ορισμένων ασυνείδητων ανθρώπων να ρίχνουν δηλητηριασμένα δολώματα θανατώνοντας μεγάλο αριθμό ζώων και προκαλώντας ταυτόχρονα πολύ σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον.