Μαθητές επισκέφθηκαν το καταφύγιο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας και πρόσφεραν τροφές, κουβέρτες και παιχνίδια

Την Τρίτη  28 Φεβρουαρίου 2017 αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου «International School of Athens» επισκέφθηκε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας στο Κορωπί Αττικής.

Οι εθελοντές του καταφυγίου ενημέρωσαν τα παιδιά για το έργο και τις δράσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας, για το μέγεθος του προβλήματος των εγκαταλείψεων και κακοποιήσεων, αλλά και για τη σημασία της υιοθεσίας ενός ζώου που αναζητεί τη δική του οικογένεια.

Επίσης εξήγησαν στα παιδιά τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαν να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς τους.  

 

 

Στη συνέχεια οι μαθητές, επισκέφθηκαν όλους τους χώρους όπου φιλοξενούνταν τα σκυλάκια, προσφέροντας τους απλόχερα τα χάδια και την αγάπη που τόσο επιζητούσαν.

Τα παιδιά δεν πήγαν όμως στο καταφύγιο με άδεια χέρια. Δείχνοντας στην πράξη την αλληλεγγύη τους προς τα μέλη της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας πρόσφεραν τροφές, κονσέρβες, λιχουδιές, κρεβατάκια, παιχνίδια, κουβερτούλες, χτένες ακόμη και σαμπουάν.

 

 

Οι εθελοντές μέλη της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας ευχαριστούν ολόψυχα τους μαθητές του διεθνούς αγγλόφωνου σχολείου «International School of Athens», αλλά και τους εξαιρετικούς καθηγητές τους που τους συνόδευαν. 

Τέτοιου είδους επισκέψεις μαθητών σε καταφύγια που φιλοξενούνται προσωρινά αδέσποτα ζώα έχουν αναμφισβήτητα διδαχτικό χαρακτήρα και στοχεύουν να εμφυσήσουν τη φιλοζωική κουλτούρα στους μελλοντικούς πολίτες αυτού του τόπου.

Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να δουν από κοντά τα ζωάκια που βρέθηκαν ή γεννήθηκαν στο δρόμο εξαιτίας της ανθρώπινης ασυνειδησίας, και να αντιληφθούν ότι πρόκειται για πλάσματα που δεν είναι κατώτερα από τους ανθρώπους, τα οποία έχουν ανάγκες, αισθήσεις και δικαιώματα.