Μαθητές μαζεύουν τα περισσεύματα του φαγητού τους για τ’ αδέσποτα

Οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών πήραν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν ένα ειδικό χώρο μέσα στο σχολείο τους όπου συλλέγονται τα περισσεύματα του φαγητού τους, τα οποία στη συνέχεια μοιράζονται στ’ αδέσποτα ζώα της περιοχής τους. Τα παιδιά μ’ αυτή την αξιέπαινη πράξη τους αξιοποιούν όλα τα περισσεύματα τροφής που θα κατέληγαν σε κάδους σκουπιδιών για να σιτίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα που δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό.

Πάνω από το χάρτινο κιβώτιο συλλογής τροφής για τα ζώα του δρόμου υπάρχει η σημείωση «Το φαγάκι που σου περισσεύει ρίξ’ το εδώ». Παρά το νεαρό της ηλικίας τους, οι μαθητές είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των αδέσποτων ζώων και συμμετέχουν ενεργά στη συλλογή τροφής διότι γνωρίζουν πολύ καλά ότι με τη δική τους βοήθεια κάποιο πλάσμα θα γεμίσει το στομάχι του και δεν θα πεινάει.

 

 

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών κα Άννα Γέργου ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ότι οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών παρακολούθησαν πέρσυ τα εκπαιδευτικά μαθήματα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για θέματα φιλοζωίας που προωθεί ο σύλλογος σε συνεργασία με το Δήμο Πέλλας. Όπως επισημαίνει η κα Γέργου η πρωτοβουλία των παιδιών να δημιουργήσουν μέσα στο σχολείο τους «Το κουβαδάκι του Αδέσποτου» είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και ελπιδοφόρα και συγχαίρει τόσο τους μαθητές όσο και τους δασκάλους τους.