Μαθητές στόλισαν χριστουγεννιάτικο δέντρο με φιλοζωικά μηνύματα στην Τρίπολη Αρκαδίας

Τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Τρίπολης Αρκαδίας τοποθετεί σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης μικρά και μεγάλα έλατα, τα οποία αναλαμβάνουν να στολίσουν σχολεία, νηπιαγωγεία και τοπικές επιχειρήσεις δίνοντας μια διαφορετική νότα στον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 7ου Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης Αρκαδίας στόλισαν το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο όχι όμως με πολύχρωμες μπάλες, φανταχτερά στολίδια και κορδέλες.

 

 

Τα «στολίδια» που χρησιμοποίησαν  ήταν οι δικές τους ζωγραφιές που έφτιαξαν με πρωταγωνιστές τ’ αδέσποτα ζώα στέλνοντας ταυτόχρονα δεκάδες φιλοζωικά μηνύματα προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους ενήλικους πολίτες της πόλης τους για τα όσα συμβαίνουν σ’ αυτά τα πλάσματα που έχουν ανάγκη την ανθρώπινη βοήθεια προκειμένου να επιβιώσουν.

 

 

«Αγαπάμε, φροντίζουμε τ’ αδέσποτα», «Μην με πετάς στο δρόμο», «Υιοθετήστε ένα αδέσποτο ζωάκι», «Μην μας κάνετε κακό. Υπάρχει νόμος», «Στείρωση και τροφή για τ’ αδέσποτα», «Όλα τα ζωάκια να βρουν ένα σπίτι», «Επιτέλους ο Δήμος να βάλει ταΐστρες» είναι μερικά από τα μηνύματα που έγραψαν τα παιδιά στις ζωγραφιές τους, δίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς και διδάσκοντας το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων και της προσφοράς.

 

 

Ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης συγχαίρει τα παιδιά και τους δασκάλους τους για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους.

Φωτογραφίες: Αντιγόνη Μαλατέστα