Μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» έστησαν τη δική τους καντίνα στο σχολείο τους για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα ζώα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ1 τμήματος της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ», με πρωτοβουλία του δασκάλου τους Μανόλη Τουμπακάρη, αφιέρωσαν την καντίνα που «άνοιξαν» στην αυλή του σχολείου τους στ’ αδέσποτα ζώα που φροντίζουν οι εθελοντές της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray».

Έφεραν εδέσματα από το σπίτι τους και τα πούλησαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου με σκοπό να μαζέψουν χρήματα για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα ζώα που βρίσκονται υπό την προστασία της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray», αλλά και να υιοθετήσουν εικονικά ένα χελωνάκι από τον Σύλλογο για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «ΑΡΧΕΛΩΝ».

Η φιλοζωική οργάνωση «Save a Greek Stray» ευχαρίστησε από καρδιάς τους μαθητές, τους γονείς και τον δάσκαλό τους γι’ αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, η οποία όπως τόνισε στις σκοτεινές μέρες που διανύουμε, έρχεται να αποδείξει ότι έννοιες και αξίες, όπως η προσφορά, η φιλοζωία και η ενσυναίσθηση, μπορούν να καλλιεργηθούν στα σχολεία και να δημιουργήσουν μελλοντικούς πολίτες με κοινωνική συνείδηση.

Ο δάσκαλός τους Μανόλης Τουμπακάρης μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε για τη δράση των μαθητών του: «Το σχολείο μας δίνει μεγάλο βάρος στον εθελοντισμό και στην κάθε είδους προσφορά! Κάθε εβδομάδα, λοιπόν, ένα τμήμα αναλαμβάνει να κάνει τη λεγόμενη «καντίνα». Τα παιδιά φέρνουν κάποια εδέσματα από το σπίτι τους, τα οποία πουλάνε στους υπόλοιπους μαθητές και τα έσοδα πάνε σε κάποιον καλό σκοπό. Η τάξη μου φέτος οργανώνει δράσεις αλληλεγγύης για τ’ αδέσποτα ζώα. Μια από τις δράσεις που σκεφτήκαμε ήταν να τους αφιερώσουμε και την καντίνα μας.

Από τα χρήματα που μαζεύτηκαν ένα ποσό θα δοθεί για την εικονική υιοθεσία μιας χελωνίτσας από τον «ΑΡΧΕΛΩΝ» και το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί στο «Save a Greek Stray». Με τη συγκεκριμένη φιλοζωική οργάνωση ήρθαμε σε επαφή και μας έδωσε πανό και roll up, τα οποία τοποθετήσαμε στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας την ημέρα της καντίνας.

Στο πλαίσιο της δράσης μας οι μαθητές μου βάλανε στίχους σχετικούς με τα αδέσποτα στο γνωστό τραγούδι «Μάντισσα» και μετά το Πάσχα θα τραβήξουμε το βίντεο κλιπ! Φυσικά τα παιδιά ανταποκρίνονται με τεράστια χαρά σ' αυτές τις δραστηριότητες καθώς αγαπάνε πολύ τα ζώα. Αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε μέσα από αυτές τις φιλοζωικές δράσεις είναι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν αγοράζουμε, αλλά υιοθετούμε ζώα! Γι' αυτό άλλωστε το τραγούδι μας ξεκινάει με τον στίχο «Μου 'πε μάντισσα πως το '18 θα υιοθετήσω σκύλο...».