Με πράξεις αγάπης απάντησαν τα παιδιά των Λεχαινών και της Γαστούνης στο μίσος των δολοφόνων που εξόντωσαν με φόλες 11 αδέσποτους σκύλους

Μαθήματα ανθρωπιάς και σεβασμού της ζωής έδωσαν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου πολλά παιδιά από τα Λεχαινά και τη Γαστούνη Ηλείας, λίγες μέρες μετά τη μαζική δολοφονία με φόλες 11 σκύλων στη Βάρδα που προκάλεσε σοκ και οργή στην τοπική κοινωνία. 

Μετά από πρωτοβουλία της κτηνιάτρου Παναγιώτας Τσαγκού και σε συνεργασία του Φιλοζωικού Συλλόγου Λεχαινών και της δασκάλας Σοφίας Χρέππα, παιδιά από τα Λεχαινά και τη Γαστούνη συμμετείχαν σε μια μεγάλη φιλοζωική δράση που στόχο είχε την καλλιέργεια της φιλοζωικής συνείδησης.

 

 

Τα παιδιά τάισαν, φρόντισαν κι έδωσαν αγάπη στ’ αδέσποτα ζώα που προσπαθούν να επιβιώσουν στην περιοχή τους, δίνοντας με αυτό τον τρόπο τη δική τους απάντηση στους εγκληματίες που θανάτωσαν 11 σκύλους με τη  χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στις 5 Φεβρουαρίου στη Βάρδα.  

«Διοργανώσαμε όλοι μαζί μια εκδήλωση με σκοπό να αναπτύξει το αίσθημα φιλοζωίας των παιδιών. Το αίσθημα αυτό καλλιεργείται από μικρή ηλικία. Εμείς δεν χάνουμε την ελπίδα μας ότι οι νέες γενιές θα είναι πιο ευαισθητοποιημένες με τα αδέσποτα και τα ζώα που έχουν ανάγκη και θα τα αγαπούν και θα τα φροντίζουν. Ευχαριστούμε τους γονείς που συμμετείχαν με τα παιδάκια τους και καλό είναι να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα τους. Εμείς θα συνεχίσουμε την διοργάνωση καινούριων εκδηλώσεων για να φέρουμε πιο κοντά τα παιδιά με τα ζώα» αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λεχαινών.

 

 

Η κτηνίατρος Παναγιώτα Τσάγκου επισημαίνει γι’ αυτή τη δράση των παιδιών: «Τα παιδάκια τάισαν τ’ αδέσποτα. Απαντάμε με αγάπη στο μίσος. Μαθαίνουμε τα παιδιά μας να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα. Προστατεύουμε τα αδέσποτα και τους δίνουμε δικαίωμα στη ζωή. Ευχαριστώ τη Σοφία Χρέππα και την 'Αντα Παναγιωτοπούλου γι’ αυτή την υπέροχη συνεργασία. Ευχαριστούμε τους γονείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Τόση αγάπη δεν την είχαν ξαναπάρει αυτά τα σκυλάκια. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Λεχαινών  είναι εκεί πάντα για να βοηθάει».