Με τις δύο νικητήριες παιδικές ζωγραφιές στα μπλουζάκια τους θα τρέξουν οι δρομείς στο μαραθώνιο «Penny Marathon»

Η 10χρονη Ήλια Μπούνα και η 12χρονη Μαρία Βιέννα είναι οι νικήτριες του πρώτου διαγωνισμού παιδικής ζωγραφιάς που διεξήγαγε η φιλοζωική ομάδα «Penny Marathon» και θα δουν τις ζωγραφιές τους τυπωμένες στα μπλουζάκια των δρομέων που θα συμμετέχουν την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 στον μαραθώνιο αγώνα δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Σαλαμίνα, στην Καλαμάτα, στα Χανιά και στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τ’ αδέσποτα και τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν για φιλοζωικές δράσεις.

 

 

Οι πανέμορφες και εμπνευσμένες ζωγραφιές που είχαν στείλει δεκάδες παιδιά για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό είχαν δυσκολέψει αρκετά το έργο της επιλογής κι έτσι οι εθελοντές του «Penny Marathon» ζήτησαν τη βοήθεια του σχεδιαστή μόδας κ. Λάκη Γαβαλά και της ζωγράφου κας Ματίνας Λαμπροπούλου.  Μετά από αρκετή σκέψη αφού το επίπεδο ήταν ιδιαίτερα υψηλό ο κ. Γαβαλάς και η κα Λαμπροπούλου ανέδειξαν δύο νικητήριες ζωγραφιές που θα τυπωθούν στα μπλουζάκια του μαραθώνιου «Penny Marathon» για το 2016.

 

Η πρώτη ζωγραφιά που κέρδισε τους κριτές ήταν της 10χρονης Ήλιας Μπούνα από την Καλαμάτα. Όπως αναφέρουν οι εθελοντές της ομάδας «Penny Marathon» ο κ. Γαβαλάς και η κα Λαμπροπούλου λάτρεψαν τη ζωγραφιά της με τη γατούλα να κρατά την κατακόκκινη καρδιά και συγκινήθηκαν με τα φιλοζωικά μηνύματα που έστελνε η μικρή Ήλια.

 

 

Από τους κριτές δεν πέρασε απαρατήρητη και η ζωγραφιά της 12χρονης Μαρίας Βιέννας από τη Σαλαμίνα, η οποία είχε ως σκεπτικό ότι ο μαραθώνιος «Penny Marathon» αποτελεί μια «ομπρέλα» προστασίας και αγάπης για τ’ αδέσποτα ζώα. Η ζωγραφιά της μικρής Μαρίας κέρδισε επάξια και θα τυπωθεί κι αυτή στα μπλουζάκια των δρομέων που θα λάβουν μέρος στον μαραθώνιο.  

Το επίπεδο στον παιδικό διαγωνισμό ζωγραφιάς της φιλοζωικής ομάδας «Penny Marathon» για το 2016, ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό. Εκτός απο τις δύο ζωγραφιές που επιλέχθηκαν για τα μπλουζάκια του μαραθώνιου ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν τόσο στους εθελοντές όσο και στους δύο κριτές οι ακόλουθες δημιουργίες 9 παιδιών.

1. Νεφέλη Ντάση, 11 ετών, Αθήνα

 

2. Δέσποινα Τριανταφυλλίδου, Θεσσαλονίκη

 

3. Σεμίνα Ντάση, 7 ετών, Αθήνα

 

4. Μυρτώ Σάντη, 10 ετών, Κερατσίνι

5. Βασίλης Μπούνας, 8 ετών,  Καλαμάτα

 

6. Κατερίνα Μπαλτά, 9 ετών, Αργυρούπολη

 

7. Παρασκευή Σακελλαροπούλου,  8 ετών, Σαλαμίνα

 

8. Άλντο Τσανάι, 12 χρονών, Σαλαμίνα

 

9. Μαρία Μιχαλέα, 11 ετών, Αργυρούπολη