Παιδιά έσωσαν κουτάβι που βρήκαν μέσα στον κάδο

Σε γειτονιά της Μεσσήνης μαθητές δημοτικού σχολείου βρήκαν την περασμένη Πέμπτη ένα άρρωστο και φοβισμένο κουτάβι πεταμένο μέσα σε κάδο σκουπιδιών. Τα παιδιά που ευαισθητοποιήθηκαν αμέσως, σταμάτησαν το παιχνίδι τους, και έβγαλαν το ταλαιπωρημένο ζωάκι από τον κάδο που κάποιος το είχε πετάξει εκεί μέσα για να το ξεφορτωθεί. Στη συνέχεια το μετέφεραν στο σπίτι μιας φιλόζωης ζητώντας τη βοήθεια της ώστε να σωθεί το κουταβάκι.

Η γυναίκα, αφού του έδωσε νεράκι και τροφή, το μετέφερε στην Καλαμάτα όπου φιλοξενείται στο χώρο που διατηρούν τα ενεργά μέλη του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας Κατερίνα Πεζώνη και Αντρέα Ντονέλι. Όπως ανέφερε στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η Κατερίνα Πεζώνη, το κουτάβι, ηλικίας περίπου 1,5 μηνών, πάσχει από ψώρα σε πολύ προχωρημένο στάδιο και για το λόγο αυτό υπάρχει άμεση ανάγκη για αμπούλες ADVOCATE.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει το κουταβάκι μπορεί να αγοράσει τις αμπούλες κατά της ψώρας από το κτηνιατρείο είτε της Χριστίνας Καντζιλιέρη (Κρήτης 17, Καλαμάτα) είτε του Κώστα Αντωνόπουλου (Ηρώων 107 & Κρήτης, Καλαμάτα).