Παζάρι για τ’ αδέσποτα διοργανώνουν σε κάθε διάλειμμα μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

Μόλις χτυπήσει το κουδούνι για διάλειμμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας τρέχουν όχι για να ψωνίσουν από την καντίνα, αλλά για να στήσουν γρήγορα τον «πάγκο» του χριστουγεννιάτικου παζαριού που διοργανώνουν για να βοηθήσουν τ’ αδέσποτα ζώα της περιοχής τους.

Πάνω σ’ ένα θρανίο τοποθετούν με ιδιαίτερο γούστο τα παιχνίδια που φέρνουν από το σπίτι τους για τον σκοπό αυτό και οι συμμαθητές τους τα αγοράζουν με το χαρτζιλίκι τους. Σκοπός των παιδιών είναι τα χρήματα που θα συγκεντρώσουν από το παζάρι τους να δοθούν στο Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας προκειμένου να προμηθευτεί τα απαραίτητα φάρμακα για τα εγκαταλελειμμένα σκυλάκια που φιλοξενεί στο καταφύγιο του.

 

 

Οι μαθητές της 6ης τάξης πήραν την πρωτοβουλία και κάλεσαν την κα Έφη Ασβέστη, ενεργό μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας και εθελόντρια στο καταφύγιο Ηγουμενίτσας, για να επισκεφθεί το χριστουγεννιάτικο τους παζάρι που θα διαρκέσει μέχρι το κλείσιμο του σχολείου για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

«Δέχθηκα συγκινημένη δύο τηλεφωνήματα από δύο υπέροχες φωνούλες. Πρώτη με κάλεσε η Σπυριδούλα, η οποία είναι εθελόντρια στη γειτονιά της και μετά ο Μιχαήλ, τον οποίο γνώριζα, αφού είχε υιοθετήσει η οικογένεια του ένα σκυλάκι από το καταφύγιο μας. Και τα δύο παιδιά με ενημέρωσαν ότι επειδή βλέπουν πολλά άρρωστα σκυλάκια στο δρόμο, διοργανώνουν στο σχολείο τους σε κάθε διάλειμμα ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι διότι θέλουν με τα χρήματα που θα μαζέψουν να τους αγοράσουν φάρμακα» αναφέρει η κα Έφη Ασβέστη στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

Όπως επισημαίνει η κα Ασβέστη ήταν ιδιαίτερη η χαρά της όταν τα παιδιά την προσκάλεσαν προσωπικά στο παζάρι του σχολείου τους, το οποίο και επισκέφθηκε. «Μιλήσαμε για τη μαγεία του εθελοντισμού και της υγιούς συμπεριφοράς απέναντι στη φύση. Ανταλλάξαμε ιδέες και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για πάντα» τονίζει η κα Έφη Ασβέστη, δίνοντας θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στους γονείς και δασκάλους τους.