Υιοθετήθηκε το κουτάβι των μαθητών

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 5ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε ένα Αδέσποτο» που προωθεί με επιτυχία ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών σε συνεργασία με το δήμο Πέλλας, ανέλαβαν τη φροντίδα του Ρήγα, ενός αδέσποτου κουταβιού, με την υπόσχεση ότι θα του βρουν σύντομα την καλύτερη οικογένεια. Και κράτησαν την υπόσχεση τους, αφού ο Ρήγας υιοθετήθηκε.

Χάρη στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε ένα Αδέσποτο» τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως πρέπει να συμπεριφέρονται σ’ ένα ζωάκι καλλιεργώντας από νωρίς τις αξίες του ανθρωπισμού, της φιλοζωίας και της ανιδιοτελούς προσφοράς, και ταυτόχρονα ένα αδέσποτο κουτάβι που η τύχη του ήταν αβέβαιη βρήκε το δικό του σπίτι.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρόεδρος του Συλλόγου Ζωόφιλων Γιαννιτσών κα Άννα Γέργου πήγε στα παιδιά του 5ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών ένα αδέσποτο κουταβάκι που είχε ανάγκη να βρει ένα σπίτι και ανθρώπους που θα το φροντίζουν και θα το αγαπούν.

Τα παιδιά με το χαρτζιλίκι τους αγόρασαν περιλαίμιο, λουράκι, τροφή, μπολ φαγητού και νερού, κρεβατάκι, σαμπουάν και παιχνίδια, για τον νέο τους τετράποδο φίλο, τον Ρήγα. Οι μαθητές μαζί με τις δασκάλες τους και την κα Άννα Γέργου μετέφεραν τον μικρό Ρήγα στον κτηνίατρο κ. Γιάννη Ρίντη, και αφού πρώτα μπανιαρίστηκε από την κα Μαρία Ρίντη, εξετάστηκε και έκανε το πρώτο του εμβόλιο.

Έπειτα παρέλαβαν τον Ρήγα καθαρό και περιποιημένο και όλοι μαζί αποφάσισαν να τον φιλοξενούν στα σπίτια τους εκ περιτροπής μέχρι να του βρούνε την καλύτερη οικογένεια. Αυτή η οικογένεια βρέθηκε και ο Ρήγας απολαμβάνει τη ζεστασιά του πιο στοργικού σπιτικού.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα σχολεία της χώρας.