Τελευταία Νέα

Αγγελίες

Ειδήσεις

Καλά Νέα

Καλά Νέα

04.07.2020

Ταΐστρες για τ’ αδέσποτα τοποθέτησε πιλοτικά σε πλατείες ο Δήμος Αθηναίων

Τις πρώτες ταΐστρες για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων τοποθέτησε την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020 ο Δήμος Αθηναίων σε επιλεγμένες πλατείες της πρωτεύουσας, ενώ σύντομα θα προστεθούν και ποτίστρες ώστε τα ζώα να έχουν πρόσβαση και σε καθαρό νερό. Οι πρώτες αυτές ταΐστρες μπήκαν πιλοτικά ώστε εάν παρατηρηθούν δυσλειτουργίες στη χρήση τους να γίνουν οι κατάλληλες διορθωτικές παρεμβάσεις προς όφελος των αδέσποτων ζώων.

Ιδιαίτερα Ζώα

Ιδιαίτερα Ζώα

14.03.2018

Πίνακες ανεκτίμητης αξίας ζωγραφίζει ο Μπεν βοηθώντας τους φίλους του στο καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης «Save a Greek Stray»

Ο Μπεν δεν είναι ένας απλός σκύλος, αλλά ένας σκύλος – ζωγράφος. Υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή του Αλέξανδρου Παράσχη δημιουργεί με τα πατουσάκια του πίνακες ανεκτίμητης αξίας, γεμάτους από χρώματα που φέρουν το αίσθημα της αισιοδοξίας, της ελπίδας, της δύναμης και της αντοχής.

UX Design

Νομοθεσία

20.02.2019

Καταψηφίστηκε στη Βουλή το άρθρο 24Α ώστε η προστασία των ζώων να περιλαμβάνεται στη Συνταγματική Αναθεώρηση

Την  πρόταση για το άρθρο 24Α ώστε να υπάρχει αυτοτελής αναφορά  στα ζώα και στην προστασίας τους στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης (στο ισχύον Σύνταγμα τα ζώα δεν αναφέρονται ξεχωριστά αλλά συμπεριλαμβάνονται στο περιβάλλον στο άρθρο 24) καταψήφισαν 130 βουλευτές, 92 βουλευτές την υπερψήφισαν και 40 δήλωσαν «παρών», στην ονομαστική ψηφοφορία της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019 για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.