Οι κάμερες «έδειξαν» τον ασυνείδητο οδηγό

Ασυνείδητος οδηγός, τραυμάτισε και εγκατέλειψε αβοήθητο ένα αδέσποτο σκυλάκι στη λεωφόρο Μουρνιών στα Χανιά Κρήτης πριν από ένα περίπου μήνα. Δυστυχώς τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά και το άτυχο ζώο κατέληξε μετά από τρεις μέρες παρά τις προσπάθειες του κτηνίατρου.  

Το ατύχημα έγινε ακριβώς έξω από ένα βενζινάδικο. Έτσι ο φιλοζωικός σύλλογός Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»  ήλθε σε επικοινωνία με τον υπεύθυνο του βενζινάδικου για να του δοθεί το υλικό της κάμερας που πιθανόν να είχε καταγράψει τον τραυματισμό και την εγκατάλειψη του σκύλου. Μετά από επιστολή του συλλόγου στο Αστυνομικό Τμήμα Χανίων και την προσωπική παρέμβαση του Αστυνομικού Διευθυντή Χανίων  κ. Γεωργιακάκη, το υλικό της κάμερας παραδόθηκε στην αστυνομία. Ο αριθμός της πινακίδας του αυτοκινήτου που παρέσυρε το άτυχο σκυλάκι ήταν ορατός κι έτσι η αστυνομία εντόπισε τον δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.

Όπως αναφέρει ο φιλοζωικός σύλλογός Χανίων «Η Προστασία των Ζώων» ο ασυνείδητος οδηγός δεν σταμάτησε ούτε για να μεταφέρει το άτυχο ζώο στην άκρη του δρόμου, ενώ όπως τονίζει σε απόσταση σχεδόν 300 μέτρων από το σημείο του ατυχήματος υπάρχει κτηνιατρείο. Ο σύλλογος ζητά από το Α.Τ. Χανίων να επιβάλει όπως ορίζει ο νόμος 4039/2012 και τα διοικητικά πρόστιμα που αφορούν στην εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου (300 ευρώ) και στη μετά δόλου κακοποίηση του (30.000 ευρώ). «Ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ο πόνος είναι ο ίδιος σε όλα τα πλάσματα και ότι οφείλουμε να παρέχουμε βοήθεια σε οποιοδήποτε τραυματισμένο έμβιο, ανθρώπινο ή όχι , πολύ περισσότερο, όταν ευθυνόμαστε για τον τραυματισμό αυτό» αναφέρει ο σύλλογος.