Αγώνα δρόμου για τ’ αδέσποτα διοργανώνει στις 17 Σεπτεμβρίου η «Κιβωτός Μυτιλήνης»

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» διοργανώνει συμβολικό αγώνα δρόμου, μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα, με στόχο τη συλλογή χρημάτων που θα διατεθούν εξολοκλήρου για την κτηνιατρική φροντίδα των εγκαταλειμμένων και κακοποιημένων ζώων της Λέσβου.

Σημείο συνάντησης των συμμετεχόντων θα είναι η Πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Ο Αγώνας Δρόμου για τ’ αδέσποτα θα διεξαχθεί εντός της πόλης της Μυτιλήνης και θα είναι ουσιαστικά μια μικρή διαδρομή περίπου 2 χιλιομέτρων. Η εκκίνηση των φιλόζωων δρομέων θα δοθεί στις 11 π.μ. και όπως υπολογίζεται ο αγώνας θα ολοκληρωθεί στις 12:30 μ.μ. Το παράβολο συμμετοχής είναι 3 ευρώ για ενηλίκους και εντελώς δωρεάν για τα ανήλικα παιδιά.

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» στο κάλεσμα  για συμμετοχή στον Αγώνα Δρόμου για τ’ αδέσποτα της Λέσβου αναφέρει: «Τα εγκαταλειμμένα και αδέσποτα ζώα τρέχουν ΚΑΘΕ μέρα. Για να αποφύγουν τα αυτοκίνητα που δεν φρενάρουν αν έχεις τέσσερα πόδια και ουρά. Για να γλυτώσουν από αυτούς που τα κυνηγούν. Για να φτάσουν γρήγορα σε κάποιο μέρος με λίγη τροφή και νερό. Για να βρουν καταφύγιο από το κρύο ή από τον καύσωνα. Για να απομακρυνθούν από όσους ύπουλα τα δηλητηριάζουν. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΜΙΑ μέρα, ας τρέξουμε εμείς για αυτά».

Σύντομα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα δρόμου (π.χ. διαδρομή και παροχές).