Διαμαρτυρία στην Σαντορίνη στις 27-29 Ιουλίου για τη συστηματική κακοποίηση των ιπποειδών

Διαμαρτυρία ενάντια στην ανεξέλεγκτη και συστηματική κακοποίηση των ιπποειδών και κυρίως των γαϊδουριών στην Σαντορίνη διοργανώνει η ομάδα ακτιβιστών DREAMDANCERS στις 27, 28 και 29 Ιουλίου 2018.

Στην πρόσκληση συμμετοχής των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής: «Οι DREAMDANCERS, η διοργανώτρια ομάδα της δράσης κατά της κακοποίησης των ιπποειδών στην Σαντορίνη, ανακοινώνει πως η συγκέντρωση των ακτιβιστών και η έναρξη της δράσης θα γίνει την Παρασκευή 27/7 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, στο παλιό λιμάνι του νησιού. Η κύρια δραστηριότητα θα είναι η ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των επισκεπτών καθώς και η παγκοσμιότητα του προβλήματος. Θα υπάρξουν επίσης παράλληλες δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν επί τόπου. Ζητάμε από όλους τους συμμετέχοντες να σεβαστούν τις ειρηνικές διαθέσεις της ομάδας μας. Δεν ερχόμαστε σε κανενός είδους αντιπαραθέσεις με αγωγιάτες και τουρίστες. Σεβόμαστε τον τόπο που επισκεπτόμαστε και παραμένουμε προσηλωμένοι στον σκοπό μας. Επίσης ζητάμε να γίνουν από όλους/ες σεβαστές οι vegan επιλογές μας, τόσο οι διατροφικές, όσο και οι ενδυματολογικές. Ευχαριστούμε πολύ και σας περιμένουμε όλους!».

Η Π.Φ.Π.Ο. στηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας

Η Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) καλεί τους φιλόζωους να συμμετέχουν και να στηρίξουν τη δράση – διαμαρτυρία που διοργανώνει η ομάδα ακτιβιστών DREAMDANCERS από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου 2018 στην Σαντορίνη προκειμένου να μπει επιτέλους ένα τέλος στην εκμετάλλευση και κακοποίηση των ιπποειδών.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει τα εξής: «Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία παρακολουθεί αδιαλείπτως την ιδιαίτερα ανησυχητική κατάσταση κακοποίησης ιπποειδών στην Σαντορίνη αλλά και σε άλλα νησιά και περιοχές της χώρας μας, που ελλείψει ελεγκτικού μηχανισμού δεν δείχνει να περιορίζεται, αλλά απεναντίας εικόνες και βίντεο ως θλιβερά τεκμήρια κάνουν το γύρο του κόσμου, προσβάλλοντας τον πολιτισμό μας σε ένα νησί κόσμημα για τη χώρα μας και τον πλανήτη.

Εικόνες που επιβεβαιώνουν την ανεξέλεγκτη και κακή χρήση ανυπεράσπιστων ζώων με συνθήκες σκλαβιάς, για εμπορικούς σκοπούς καθώς και για διεκπεραίωση διαφόρων εργασιών χωρίς καμία προστασία.

Πέραν άλλων προσεγγίσεων, προσπαθειών και συναντήσεων με αρμοδίους που έχουν ήδη δρομολογηθεί σε συνεργασία με άλλους φιλοζωικούς φορείς προς επίλυση του προβλήματος, η Π.Φ.Π.Ο. στηρίζει και συμμετέχει στην ειρηνική δράση διαμαρτυρίας της  27, 28, και 29/07/2018 στη Σαντορίνη, που διοργανώνει η ομάδα ακτιβιστών DREAMDANCERS, ενάντια στην ανεξέλεγκτη, επαναλαμβανόμενη και χωρίς όρια κακοποίηση των ζώων αυτών, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της για το ντροπιαστικό και χρόνιο αυτό φαινόμενο.

Το πρόγραμμα της συγκεκριμένης δράσης περιλαμβάνει κυρίως την ενημέρωση του κόσμου και την ευαισθητοποίησή τους καθώς και την λεπτομερή καταγραφή του προβλήματος:

  •  Υπερφόρτωση των ζώων
  • Παραμονή και χρήση τους κάτω από τον καυτό ήλιο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες χωρίς νερό σκίαση
  • Χρήση ζώων ανεξαρτήτου ηλικίας
  • Ατελείωτα ωράρια εργασίας των ζώων, ανεβαίνοντας και κατεβαίνοντας τα περί τα 600 σκαλοπάτια του νησιού (8-10 ώρες καθημερινά)
  • Χρήση άρρωστων ζώων με πληγές που έπρεπε να τυγχάνουν κτηνιατρικής επίβλεψης
  • Παστουρωμένα ζώα (δεμένα από τα  τέσσερα άκρα τους)
  • Μόνιμες πληγές των ζώων εξαιτίας κακού εξοπλισμού

Συγκεκριμένα:

Εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων μας από όλη την Ελλάδα, ακτιβιστές της διεθνούς ομάδας υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων “DIRECT ACTION EVERYWHERE”, μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ), καθώς και φιλόζωοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, θα δώσουν το παρόν μαζί με την  Ομάδα ακτιβιστών “DREAMDANCERS”, στην Σαντορίνη στις 27, 28 και 29 Ιουλίου 2018.

Στο παλιό λιμάνι του νησιού, όπου τα γαϊδουράκια περιμένουν το επόμενο δρομολόγιο, θα γίνεται ενημέρωση του κόσμου από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα και τις τρεις ημέρες 27, 28 και 29 Ιουλίου,  ενώ θα μοιράζονται φυλλάδια ενημέρωσης. Τις ίδιες μέρες το βράδυ, παρόμοιες δράσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης θα γίνουν στο κέντρο του νησιού. Παράλληλες ειρηνικές δράσεις όπως μουσική βραδιά και πορεία στα δρομάκια της Σαντορίνης θα πραγματοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Καλούμε όλους σε συμμετοχή και στήριξη αυτής της δράσης- διαμαρτυρίας, προκειμένου να βάλουμε επιτέλους τέλος στην εκμετάλλευση και κακοποίηση των ζώων αυτών» καταλήγει η ανακοίνωση της Π.Φ.Π.Ο.