Εκδήλωση για την «ανθρωπιά των ζώων» απόψε στις 8 στο Πολύκεντρο του Ηρακλείου Κρήτης

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με τίτλο «Η Ανθρωπιά των Ζώων» και βασικό ομιλητή τον καθηγητή Νίκο Λυγερό διοργανώνει σήμερα 18 Μαΐου στις 8 το βράδυ στο Πολύκεντρο Νεολαίας (Ανδρόγεω 4, Ηράκλειο) το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση» αναφέρει στο κάλεσμα του τα ακόλουθα: «Πρόκειται για μια ακόμα από τις δράσεις του σωματείου σε μία προσπάθεια να υπάρξει μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση από τον κόσμο απέναντι στ’ αδέσποτα που περιπλανώνται στους δρόμους, αναζητώντας λίγο φαγητό και κυρίως ένα χάδι.

Στον αντίποδα των ελαχίστων περιπτώσεων που καταγράφηκαν πρόσφατα με επιθέσεις ζώων σε ανθρώπους (χαρακτηριστικότερη είναι η περίπτωση της Κοζάνης με τον τραγικό θάνατο του 5χρονου παιδιού) υπάρχουν εκατοντάδες άλλες που προκαλούν συγκίνηση καθώς καταδεικνύουν το μεγαλείο των τετράποδων φίλων μας.

Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες περιστατικά που σοκάρουν για την φρικαλεότητα των ανθρωπίνων πράξεων σε ανυπεράσπιστα ζώα, τα οποία γίνονται αντικείμενα βασανισμών και εκτελέσεων, ακόμα και για το χαβαλέ.

Ευχαριστούμε θερμά τον καθηγητή Νίκο Λυγερό που μας έκανε την τιμή να έρθει στο Ηράκλειο για να μας μιλήσει για τους τετράποδους φίλους μας. Καλούμε όλους τους φιλόζωους να προσέλθουν και να απολαύσουν μια φιλοσοφική διάλεξη με βαθύ νόημα».