Εσπερίδα για τα ζώα με εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές διοργανώνει η Π.Φ.Π.Ο.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) και τα σωματεία της στην Κρήτη διοργανώνουν με την συμμετοχή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και με την σύμπραξη του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων εσπερίδα με θέμα: «Το Ελληνικό Δικαιικό Σύστημα για τα ζώα, πρακτικά προβλήματα που απορρέουν από την εφαρμογή του (νόμοι 4039/12, 4235/14 και 1197/81). Ο ρόλος των Εισαγγελικών, Αστυνομικών και Αυτοδιοικητικών Αρχών». Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Οκτωβρίου 2016 στις 19.00 στο Εμπορικό Επιμελητήριο στην Πλατεία Αγοράς και είναι ανοικτή για το κοινό.

Πρόγραμμα εσπερίδας                                         

Έναρξη Εσπερίδας – Χαιρετισμοί
19:00 – 19:30
Στρατηγός Ανδρέας Δασκαλάκης, Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης
Χαράλαμπος Ζολινδάκης, Δικηγόρος μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων
Εκπρόσωπος Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας
Άλλοι εκπρόσωποι Φορέων
 
Ομιλίες
19:30 – 21:00

Αθηνά Θεοδωροπούλου, Αντεισαγγελέας Εφετών Αθήνας και τ. Εισαγγελέας υπεύθυνη για την προστασία ζώων Αθήνας: «Ζητήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας για την Προστασία των Ζώων και ειδικότερα από τον νόμο 4039/12 και την τροποποίησή του με τον νόμο 4235/14».

Ευστάθιος Θεοφανίδης, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, Ειδικός Εισαγγελέας κατά της Ρατσιστικής Βίας-Υπ. ΔΝ Α.Π.Θ.: «Ποινική Δίωξη και Προδικασία σε υποθέσεις ενεργητικής και παθητικής κακοποίησης ζώων κατά το ισχύον νομοθετικό καθεστώς: η λειτουργική αρμοδιότητα και παρέμβαση του Εισαγγελέα».

Εμμανουήλ Φιαγκουσάκης, Υπαστυνόμος Α΄, εκ μέρους της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης: «Η αναγκαιότητα ενημέρωσης των αστυνομικών επί των νομικών θεμάτων των τριών βασικών νομοθετημάτων και η καθημερινή πρακτική στα αστυνομικά τμήματα».

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη, Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας: «Τα δικαιώματα των Ζώων, νομικά και ηθικά ζητήματα».

Ερωτήσεις-Απαντήσεις-Τοποθετήσεις
21:00 – 10:00
 
Κλείσιμο Εσπερίδας