To φεστιβάλ «All About Cats» τιμά ΟΛΕΣ τις γάτες στις 6 και 7 Μαΐου στο Helexpo Maroussi

Στο θαυμαστό κόσμο της γάτας, ημίαιμη ή ρατσάτη, ανοίγει τις πόρτες του για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ «All About Cats» στις 6 και 7 Μαΐου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi (10:00 - 20:00) με κύριο στόχο να αποτελέσει ένα τόπο λατρείας για ΟΛΕΣ τις γάτες, ανεξαίρετου καταγωγής, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ό,τι μπορεί να τις κάνει χαρούμενες και ευτυχισμένες.

Η εταιρεία WELLDONE Ltd που διοργανώνει το φεστιβάλ «All About Cats» επισημαίνει: «Υπάρχει μεγαλύτερο δώρο από την αγάπη της γάτας», αναρωτιόταν ο Κάρολος Ντίκενς περίπου 2 αιώνες πριν και εμείς στο All About Cats, το φεστιβάλ, που απαιτήσατε να γίνει θεσμός με την περσινή σας παρουσία, απαντούμε πως όχι!

 

 

«Love living with cats». Αγαπάμε να ζούμε με τις γάτες μας. Αυτό είναι το σύνθημα του τρίτου  διαδραστικού φεστιβάλ, που είναι αφιερωμένο στην αγάπη μας για τις γάτες. Η απόλυτη εκδήλωση για τις γάτες επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Helexpo Maroussi το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου. 

Με ελεύθερη είσοδο, θα έχετε την δυνατότητα να συμμετάσχετε ενεργά σε ένα φεστιβάλ, που έχει σχεδιαστεί με μοναδικό γνώμονα να φέρει τους πάντες κάτω από την ίδια στέγη: Γάτες και κηδεμόνες. 

Η γάτα μας δείχνει καθημερινά πόσο μας αγαπάει με μικρές ή μεγάλες επιδείξεις τρυφερότητας. Ένας ελάχιστος τρόπος για να ανταποδώσουμε την τρυφερότητα της αυτή είναι να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της.

 

 

Η φροντίδα ενός γατιού μπορεί να είναι συναρπαστική, αλλά αποτελεί μια εξόχως σημαντική πρόκληση που απαιτεί γνώσεις. Ο κηδεμόνας της θα πρέπει να μεριμνήσει για την υγεία της, την κοινωνικοποίηση και την εκπαίδευσή της. 

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται βουνό, θα φροντίσουμε εμείς στο All About Cats να το “σκαρφαλώσετε” με άνεση. Θα μάθετε τα πάντα για την γάτα σε έναν χώρο λατρείας για αυτήν, όπου θα μπορέσετε να συλλέξετε πληροφορίες, να δείτε νέα προϊόντα διατροφής και να συζητήσετε με ειδικούς για τις εξειδικευμένες διατροφικές ανάγκες της γάτας σας.

Να ανακαλύψετε υπηρεσίες, οι οποίες μπορεί να την κάνουν χαρούμενη, να δοκιμάσετε προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για αυτές, να ακούσετε ομιλίες, που θα σας προσφέρουν άπλετη γνώση, να συμμετάσχετε σε «Cativities», δραστηριότητες με επίκεντρο τη συμβίωση μας με τις γάτες, να κερδίσετε δώρα και να λάβετε μέρος σε διαγωνισμούς των εταιρειών που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ. Όλα τα παραπάνω με είσοδο ελεύθερη στο Helexpo Maroussi στις 6 και 7 Μαΐου.

 

 

Μέχρι και πέρυσι οι εκδηλώσεις που αφορούσαν τις γάτες ήταν κατακερματισμένες. Άλλες αφορούσαν καθαρόαιμες, άλλες αδέσποτες. Το All About Cats ήρθε για να καλύψει το κενό που υπήρχε για ένα φεστιβάλ για ΟΛΕΣ τις γάτες. Η προσέλευση σας σε αυτό απέδειξε την «δίψα» που υπήρχε για μια τέτοια εκδήλωση, η οποία αποδεικνύει ότι κάθε γάτα είναι σημαντική ανεξαρτήτου προελεύσεως.

 Με πυξίδα τους προβληματισμούς που μας εκμυστηρευτήκατε κατά την διάρκεια του περσινού φεστιβάλ σχεδιάσαμε μια ζωοφιλική, διαδραστική εκδήλωση, που έχει ως σκοπό να τιμήσουμε τις γάτες και να δημιουργήσουμε μια αξιομνημόνευτη εμπειρία για όλους τους επισκέπτες. 

Στο All About Cats 2017 θα υπάρξει ένα “χορταστικό” πρόγραμμα, στο οποίο κεντρικό θέμα θα είναι οι ομιλίες ειδικών αλλά και ανθρώπων, που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στις γάτες. Στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο θα μπορέσετε να ακούσετε αλλά κυρίως να συμμετάσχετε στην διαμόρφωση ιδεών και προβληματισμών, που αφορούν τις γάτες. Παράλληλα, περιηγούμενοι στον χώρο του φεστιβάλ θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε μοναδικές «Cativities», δραστηριότητες, με επίκεντρο τις γάτες που έχουν ως στόχο να ενδυναμώσουν την σχέση με την γάτα σας. 

 

 

Στο φεστιβάλ θα γνωρίσετε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στο να σώζουν γάτες από τον δρόμο, εκτροφείς που ανατρέφουν µε υπευθυνότητα και θα μάθετε από έμπειρους κηδεμόνες τα μυστικά που θα κάνουν τη ζωή σας µε την γάτα σας περισσότερο ποιοτική. 

Στο φεστιβάλ All About Cats μπορείτε να φέρετε μαζί σας την γάτα σας και να ρωτήσετε τους ειδικούς. Είναι σίγουρο ότι θα την ακούσετε να νιαουρίζει υπερήφανα, καθώς διαβαίνει τις πύλες του φεστιβάλ. Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία θα μάθετε στο  www.allaboutcats.gr. 

Το «All About Cats»  είναι ένα φεστιβάλ για όλη την οικογένεια και τα παιδιά, που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο μαγικό κόσμο της γατοφιλίας. Εκτιμώντας την ενέργεια και τον ηλεκτρισμό που λαμβάνουμε από την επαφή με τις γάτες τη στιγμή που τις χαϊδεύουμε αντιλαμβανόμαστε ότι η επαφή αυτή λειτουργεί ως εκτόνωση.

 

 

Στη ράχη της γάτας μας αφήνουμε για λίγες στιγμές όλα τα προβλήματα και τον εκνευρισμό της καθημερινότητας μας και νιώθουμε και πάλι γεμάτοι δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Μέσα από τις γάτες μας αντλούμε την ενέργεια που χάνουμε και αυτή τη μαγική σχέση θέλουμε να αναδείξουμε στο ζωοφιλικό φεστιβάλ.

Σας περιμένουμε και εφέτος στο «All About Cats 2017». Στο απόλυτο φεστιβάλ για τις γάτες!  Να φωνάξουμε όλοι μαζί: «Love living with cats». Στις 6 και 7 Μαΐου στο Helexpo Maroussi με είσοδο ελεύθερη. 

 

 

Δράσεις για παιδιά 

Η ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) θα φιλοξενηθεί στο περίπτερο 4 του περιοδικού «Κατοικίδια εν Δράσει» και θα αναλάβει τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών που θα επισκεφθούν το φεστιβάλ «All About Cats» με τη στήριξη των Μυθοπλαστών, της συγγραφέως και εικονογράφου Λιάνας Δενεζάκη, του Μάνου Κρόκου, της ηθοποιού Αννυς Θεοχάρη, της Στέλλας Χατζίκου και της ομάδας της «Χαχανούληδες» και της ζωγράφου Ματίνας Λαμπροπούλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα «Δράσεις για Παιδιά»

Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

10:30-11:30 Οι παραμυθόγατες ζωγραφίζουν, Μυθοπλάστες

11:30-12:30 FacePainting για μικρούς και μεγάλους από την σκανταλιάρικη παρέα των Χαχανούληδων

13:00-14:00 Μουσικοκινητικό γατοπαιχνίδι, Μυθοπλάστες

14:30-15:30 Οριγκάμι/Κατασκευές

16:00-17:00 Θεατρικό παιχνίδι/χορός, Μυθοπλάστες

17:30-18:30 Εργαστήρι με στόχο τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού βιβλίου Μυθοπλάστες

18:30-19:30 «Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» από την ομάδα  «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) 

Κυριακή, 7 Μαϊου 2017

10:30-11:30 Παιχνίδια μυθοπλασίας, Μυθοπλάστες

11:30-12:30 Υπέροχες μπαλονοκατασκευές για τους μικρούς μας φίλους με πρωταγωνιστές τις γατούλες μας από την παρέα των Χαχανούληδων

12:30-13:30 «Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» από την ομάδα «Ζω.Ε.Σ.» (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) 

14:00-15:00 Μυθοπλασία/χορός, Μυθοπλάστες

15:00-16:00 Ηχογατοϊστορίες - Μουσικοκινητικό παιχνίδι, Μυθοπλάστες

16:00-19:00 «Ζωγραφίζουμε τον τοίχο της αδέσποτης αγάπης» με τη ζωγράφο Ματίνα Λαμπροπούλου

18:30-19:30 Εργαστήρι βιβλίου που θα δημοσιευθεί στο περιοδικό, Μυθοπλάστες

17:30-18:30 Μάγος της Χαχανουπολης: Ο αγαπημένος  μάγος της Χαχανούπολης γνωστός ως Viledoni, θα είναι στην παρέα μας με ένα φαντασμαγορικό show close up. Νέες εκδοχές μαγείας που δεν έχετε ξαναδεί συνοδευόμενες με ανάλαφρες στιγμές standup comedy θα συναρπάσουν το κοινό γεμίζοντάς το με θαυμασμό και απορίες.

19:00-20:00 Οριγκάμι/Κατασκευές

 

 

Στο Αμφιθεατρο του εκθεσιακού κέντρου Helexpo Maroussi θα μπορούν οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις όπως για παράδειγμα: 

Σάββατο, 6 Μαϊου 2017

10.30 – 11.00 Η εξημέρωση της γάτας - Ανδρέας Βασιλειάδης, Ηθολόγος - Ζωολόγος, Phd, Lecturer, Filosofie of Sciense, Πανεπιστήμιο Stockholms Universitet

11.10 – 11.40 Σκύλος και Γάτα - Πολυτίμη Δημητρουλάκου, Εκπαιδεύτρια Σκύλων

14.30 – 15.00 Η διατροφή της γάτας - Κυριακή Κολοβού, Σύμβουλος Διατροφής Royal Canin Γεωπόνος, απόφοιτος Α.Π.Θ. – Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

18.30 – 18.45 Αφήγηση παραμυθιού -  Εύη Γεροκώστα - Παραμυθού

18.45 – 19.30 Γατοϊστορίες – Ζώντας με μια γάτα - “Άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης μιλούν για τη συμβίωσή τους με τη γάτα τους”. 
Εύη Γεροκώστα – Μάνος Κρόκος – Αργυρώ Πιπίνη – Άρης Δάγλας

Κυριακή, 7 Μαϊου 2017

11.00 – 11.30 Περιποίηση της γάτας από τον κηδεμόνα της. Μικρές συμβουλές - Φλώρα Σαρτζετάκη, Groomer

11.45 – 12.15 Τι σκέφτεται η γάτα μου; Δρ. Χρήστος Καραγιάννης, Κτηνίατρος Συμπεριφοριολόγος - DVM, MSc, Dip. ECAWBM (ΒM), MRCVS - Πανευρωπαϊκά Αναγνωρισμένος Ειδικός στην Κτηνιατρική Συμπεριφοριολογία - www.behaviour.gr

12.30 – 13.00 Γάτα και υγεία - Κώστας Πουλόπουλος – Ειδικός Παθολόγος, Διαβητολόγος

13.15 – 13.45 Η διατροφή της γάτας - Κυριακή Κολοβού, Σύμβουλος Διατροφής Royal Canin, Γεωπόνος, απόφοιτος Α.Π.Θ. – Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής

16.45 – 17.15 Εναλλακτικές θεραπείες στη γάτα - Φωτεινή Κουρνέτα – Kτηνίατρος Κλασσικής και Εναλλακτικής Ιατρικής