
«Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» στο θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα»
Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Κάτω από τη Γέφυρα» γιορτάζοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του παρουσιάζει κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι το «παραμύθι» του παγκοσμίου φήμης Χιλιανού συγγραφέα Λούις Σεπούλβεδα «Η ιστορία του γάτου, που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει» με την υποστήριξη της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας.
Το έργο είναι ένας ύμνος στην άδολη φιλία και στην αγάπη. Τρυφερό, ανθρώπινο και εξαιρετικά διασκεδαστικό. Πέρα από το αβίαστο γέλιο όμως που προσφέρει στους μικρούς (και όχι μόνο) θεατές, αναφέρεται και σε ζητήματα που όλο και περισσότερο απασχολούν την ανθρωπότητα. Η ρύπανση του περιβάλλοντος από την άναρχη βιομηχανική ανάπτυξη, η αγάπη για τα ζώα, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, κανένα πια δεν αφήνουν αδιάφορο.
Λίγα λόγια για το έργο: H Κενγκά, μια ετοιμόγεννη γλαρίνα, μεταναστεύει με το κοπάδι σε πιο ζεστές περιοχές. Σε μια στάση μεσοπέλαγα, λερώνει τα φτερά της σε μια πετρελαιοκηλίδα. Ετοιμοθάνατη, καταφέρνει να φτάσει στην πλησιέστερη στεριά και στο μπαλκόνι ενός σπιτιού που μένει ο γάτος Ζορμπάς. Λίγο πριν ξεψυχήσει, του ζητάει να υποσχεθεί να μη φάει το αυγό, που όπου να ‘ναι θα γεννήσει, να το κλωσήσει και όταν έρθει η ώρα, να μάθει στο γλαρόνι να πετάει. Ο Ζορμπάς δίνει το λόγο της τιμής του και μπαίνει σε μπελάδες. Οι εχθροί πολλοί. Γάτοι λιμανίσιοι, ποντίκια και άνθρωποι. Στο τέλος, ο Ζορμπάς θα μιλήσει ανθρώπινα, ζητώντας βοήθεια από έναν ποιητή. Αφού μόνο οι ποιητές μπορούν ακόμη να κάνουν ένα πλάσμα να … «πετάξει».
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί: Κώστας Κλάδης, Κατερίνα Τσεβά, Θοδωρής Ανθόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου, Κώστας Τζαφέρης, Πασχάλης Μερμηγκάκης και Ελένη Δαφνή.
Προπώληση στα σημεία: Viva.gr, 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός και Reload Stores