Penny Marathon 2016: Τρέχουν & ποδηλατούν για τ’ αδέσποτα σε Ελλάδα και Αυστραλία

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος αγώνας δρόμου «Penny Marathon» στις πόλεις της Αθήνας, της Σαλαμίνας, της Καλαμάτας, των Χανίων και του Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Σκοπός του μαραθωνίου είναι η συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην κάλυψη των αναγκών σίτισης & κτηνιατρικής φροντίδας των αδέσποτων, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η αναγνώριση του έργου των εθελοντών που φροντίζουν αυτά τα πλάσματα και αγωνίζονται για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους.

Που αποσκοπεί το Penny Marathon: Αυτός ο μαραθώνιος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σ’ αυτή τη χώρα. Οι θέσεις των διοργανωτών είναι οι ακόλουθες:

  • Καταδικάζουμε την αδιαφορία, την ανικανότητα και την απανθρωπιά που βλέπουμε στην κυβέρνησή μας και την κοινωνία στο σύνολό της.
  • Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις «χωματερές του δρόμου» και τα βασανιστήρια
  • Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας.
  • Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου.
  • Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων.
  • Προωθούμε τη στείρωση.
  • Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

 

 

Όπως είπε ο Γκάντι, «Το μεγαλείο ενός έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του». Θα θέλαμε να δούμε μία Ελλάδα –ακόμα και σε μία δύσκολη περίοδο της ιστορίας της- που μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια της με ακεραιότητα και υπερηφάνεια. Αυτό σημαίνει ηθική μεταχείριση των ζώων. Όχι άλλες δικαιολογίες.

Πότε θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος της Αθήνας: Το 2016 ο μαραθώνιος θα διεξαχθεί την Κυριακή 10 Ιουλίου. Σημείο συνάντησης και εκκίνησης: Πλατεία Αγίων Ασωμάτων (Σταθμός Θησείου).

 Ώρα Συνάντησης: 05:00 π.μ.
 Ώρα Εκκίνησης: 05:30 π.μ.
 

Διαδρομή: Η διαδρομή ξεκινάει με ένα μικρό κύκλο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και μετά κινείται παράλληλα με τον Ιλισό στην οδό Θεσσαλονίκης μέχρι το ΣΕΦ όπου αρχικά κατευθυνόμαστε μέχρι το Μικρολίμανο και μετά πάλι μέσω ΣΕΦ συνεχίζουμε παράλληλα με την ακτογραμμή μέχρι το τερματισμό μας στην Βουλιαγμένη (λίγο πριν την λίμνη Βουλιαγμένης). Μπορείτε να δείτε τη διαδρομή στο χάρτη κάνοντας κλικ http://www.dailymile.com/routes/1882091-running-route.

Γιατί ο μαραθώνιος ξεκινάει τόσο νωρίς το πρωί

(1) Για αποφυγή της ζέστης. Ο κίνδυνος τραυματισμού αυξάνεται όταν τρέχετε με 40+ βαθμούς ζέστη. Θέλουμε όλοι να είστε ασφαλείς και να ευχαριστηθείτε την εμπειρία.
(2) Για να περιορίσουμε την αναστάτωση. Δεν θέλουμε να ενοχλήσουμε τους οδηγούς και τον κόσμο. Αυτό πρέπει να είναι μια θετική εμπειρία. Δεν θέλουμε κακή δημοσιότητα.

(3) Για να ξεκουραστούμε όλοι αρκετά ώστε να πάμε στις εργασίες μας την επόμενη μέρα.

 

 

Είναι επίσημος μαραθώνιος; Όχι, δεν είναι. Δεν υπάρχει κόστος εγγραφής. Ο χρόνος σας δεν θα καταγραφεί. Δεν θα πάρετε αριθμό ή μετάλλιο. Οι άνθρωποι που εμπλέκονται σε αυτό το μαραθώνιο το κάνουν για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω. Σας ζητούμε να τηρηθούν οι κανόνες που υπαγορεύει η κοινή λογική. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό το μαραθώνιο είναι ευγενικοί με τους άλλους και λογικοί. Θέλουμε αυτό να είναι διασκεδαστικό, ασφαλές και εξαιρετικά θετική εμπειρία, και θέλουμε να συνεχίσουμε κάθε χρόνο. Αλλά, τελικά, είστε υπεύθυνοι για τη δική σας συμπεριφορά.

Χρειάζεται να δηλώσω ή μπορώ απλά να έρθω στην εκκίνηση; Ναι, η εγγραφή είναι υποχρεωτική για να έχουμε μία ξεκάθαρη εικόνα και μπορέσουμε να σας προσφέρουμε μία τέλεια και ασφαλή εμπειρία. Για εγγραφές κάντε κλικ εδώ

Πώs μπορώ να έρθω στην εκκίνηση αν δεν υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς; Ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορεί να σας μεταφέρει. Ή μπορείτε να πείτε σε κάποιο φίλο σας να μεταφέρει εσάς ή και κάποιον άλλο ώστε να βοηθηθούμε όλοι.

Ποτά θα παρέχονται; Ναι, νερό για όλους και ισοτονικό, μπανάνες για τους δρομείς. Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση (π.χ. τζελ), θα χρειαστεί να το φέρετε εσείς. Είναι πιθανό ότι κάποιος ποδηλάτης θα μπορέσει να το μεταφέρει για εσάς.

Τι άλλο χρειάζεται να φέρω μαζί μου; Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο τερματισμό σε ένα καφέ οπότε μπορεί να χρειαστείτε λίγα χρήματα για να πάρετε κάτι (ίσως για να κάνετε και μία δωρεά για τα ζώα που σας έχουν ανάγκη). Αν θέλετε να έχετε μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα, ένας εθελοντής οδηγός ίσως να μπορούν να τα κουβαλήσουν για εσάς. Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωτικό να έχουν βασικό εξοπλισμό για αλλαγή σαμπρέλας σε περίπτωση που σκάσει ένα λάστιχο.

Δεν είμαι δρομέας. Μπορώ να ποδηλατήσω; Ναι.

 

 

Δεν μπορώ να τρέξω ολόκληρο μαραθώνιο. Μπορώ να έρθω για μικρότερη απόσταση; Ναι. Μπορείτε να μας συναντήσετε στα εξής σημεία: 22 χλμ στο Σ.Ε.Φ. στην στρογγυλή λίμνη μπροστά από το στάδιο. Ώρα στο περίπου: 08:00π.μ. 32 χλμ στην είσοδο του Αγίου Κοσμά.Ώρα στο περίπου: 9:00π.μ. – 9:10π.μ. 40 χλμ στο τέρμα των λεωφορείων στην Βούλα (Vive Mare).Ώρα στο περίπου: 9:50π.μ. – 10:00π.μ. Σας ζητάμε να είστε υπομονετικοί και ευέλικτοι. Οι χρόνοι παραπάνω είναι εκτιμήσεις και μπορεί να καθυστερήσουμε για διάφορους λόγους.

Μπορώ να τρέξω με το σκυλί μου; Ναι. Μπορείτε να μας συναντήσετε στο τελευταίο σημείο συνάντησης (40ο χιλιόμετρο). Παρακαλώ να είστε υπομονετικοί μαζί μας, ελπίζουμε να είμαστε εκεί στην ώρα μας.

Μπορούν οι φίλοι μας να μας συναντήσουν στο τέρμα του μαραθωνίου; Ναι. Θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο Rumors Cafe.

Έχω μία ακόμα ερώτηση – με ποιον μπορώ να μιλήσω; Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον Μαραθώνιο, καλέστε τον κ. Γιάννη Σπίνουλας στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6974194928 ή αφήστε μήνυμα στην ιστοσελίδα http://www.pennymarathon.com/. Μπορείτε επίσης να παρευρεθείτε στο pre-Penny Marathon meeting που θα γίνει την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 19:00 στο Flamme Rouge Cafe (Τριπτολαίμου 26 Γκάζι).

Penny Marathon σε Σαλαμίνα, Καλαμάτα & Χανιά

Σαλαμίνα: Πατήστε εδώ για να μάθετε όλες τις πληροφορίες
Καλαμάτα: Καλέστε την κα Κατερίνα Παπατσόγλου στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6939160554 για να μάθετε πως μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.
Χανιά: Καλέστε την κα Έφη Τσεκμεζογλου στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6986522569 για περισσότερες πληροφορίες.