Στην Αθήνα στις 21/7 ο αγώνας δρόμου «Penny Marathon» για τ’ αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 θα διεξαχθεί για όγδοη συνεχή χρονιά ο μαραθώνιος «Penny Marathon» στην Αθήνα, ένας συμβολικός αγώνας δρόμου αλληλεγγύης προς τ' αδέσποτα ζώα - μη ανταγωνιστικού χαρακτήρα.

Πρόκειται για έναν μαραθώνιο που έχει εξελιχθεί σε θεσμό,  δίνει φωνή στ’ αδέσποτα, εγκαταλελειμμένα, παραμελημένα και κακοποιημένα ζώα συντροφιάς και υποστήριξη στους ανθρώπους και τις ομάδες που αγωνίζονται για να σώσουν τη ζωή τους. Ο μαραθώνιος πήρε το όνομά του από την Penny, μια αδέσποτη σκυλίτσα, της οποίας η ζωή, όπως και πολλών άλλων ζώων συντροφιάς,  έληξε με τραγικό τρόπο.

 

 

Στις 21 Ιουλίου 2019 τρέχουμε και ποδηλατούμε στον 8ο Penny Marathon και ενθαρρύνουμε την υιοθεσία αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων ζώων συντροφιάς, καταδικάζουμε όλες τις πράξεις βίας και θανάτωσης που γίνονται σε βάρος τους, προωθούμε τη στείρωση, στηρίζουμε την υπεύθυνη κηδεμονία και αναγνωρίζουμε το έργο των εθελοντών φιλόζωων.

Ο μαραθώνιος «Penny Marathon» θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα σε Σαλαμίνα, Καλαμάτα, Αυστραλία, ΗΠΑ και Τσεχία.

 

 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές αυτός ο αγώνας που είναι συμβολικός και όχι ανταγωνιστικού χαρακτήρα θα στείλει μεταξύ άλλων τα παρακάτω μηνύματα:

  • Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις “χωματερές του δρόμου” και τα βασανιστήρια
  • Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας
  • Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου
  • Στηρίζουμε ολόψυχα την υιοθέτηση των αδέσποτων ζώων
  • Προωθούμε τη στείρωση
  • Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων

 

 

Πού θα πραγματοποιηθεί

Υπάρχουν τρία κύρια σημεία τοποθεσίας και τρεις επιλογές συμμετοχής. Διαβάστε τις οδηγίες παρακάτω και θα υπάρχουν σημαίες και πανό σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στην διαδρομή του Κέντρου Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Όλοι οι δίποδοι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα βραχιολάκι σιλικόνης, στο σημείο της εκκίνησης, με το οποίο θα μπορούν να λάβουν τις παροχές που θα τους προσφερθούν για τον αγώνα (όπως νερό, μπανάνες κ.λπ.). Κάθε τετράποδος συμμετέχοντας, θα λάβει ένα φουλάρι Penny Marathon.

 

 

1η Διαδρομή: Μπορείτε να λάβετε μέρος στα 42χλμ. με ποδήλατο από το σταθμό του Θησείου έως το ΚΠΙΣΝ

Ώρα συνάντησης: 06:00
Ώρα εκκίνησης: 06:30 ΑΥΣΤΗΡΑ
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 42 χλμ. ποδήλατο: ΣΤΑΘMOΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟY «ΘΗΣΕΙΟ»
Για να δείτε τη διαδρομή των 42 χλμ. ποδήλατο πατήστε ΕΔΩ.  
 

 

2η Διαδρομή: Μπορείτε να τρέξετε ή να διανύσετε με ποδήλατο, τη διαδρομή των 10 χλμ. εντός του ΚΠΙΣΝ

Ώρα συνάντησης: 08:30
Ώρα εκκίνησης: 09:00
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης για το 10χλμ. τρέξιμο/ποδήλατο: Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (www.SNFCC.org).
Η διαδρομή των 10 χιλιομέτρων (δρομείς και ποδηλάτες), θα ξεκινήσει έξω από το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (είσοδος από Ευριπίδου & Δοϊράνης, Καλλιθέα) και θα περιλαμβάνει 4 κύκλους των δυο χιλιομέτρων, περιμετρικά του ΚΠΙΣΝ, πάνω στον ποδηλατόδρομο και καταλήγουμε πάλι στο σημείο εκκίνησης έχοντας διανύσει τα 8 χιλιόμετρα του αγώνα. 
 

 

3η Διαδρομή Μπορείτε να τρέξετε τα 2 τελευταία χιλιόμετρα με τον σκύλο σας

Το σημείο συνάντησης και εκκίνησης για τα 2χλμ. τρέξιμο με τον σκύλο σας (πάντα με τη χρήση λουριού) είναι το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
Ώρα συνάντησης: 09:15
Ώρα εκκίνησης: 09:45
Σημείο συνάντησης και εκκίνησης για το 2χλμ: Το Κανάλι του ΚΠΙΣΝ
 

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα δρόμου Penny Marathon της Αθήνας πατήστε ΕΔΩ ή επικοινωνήστε με τον Νίκο Πάλλη στο 6986505017 ή την Ριάννα Καραμπέρη στο 6981047546. .