Στις 10 Ιουνίου τρέχουμε και ποδηλατούμε στον αγώνα δρόμου «Penny Marathon» στην Σαλαμίνα

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 και για 4η συνεχόμενη χρονιά ο μαραθώνιος αγώνας δρόμου «Penny Marathon» θα πραγματοποιηθεί στην Σαλαμίνα με στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τα δεινά του βίου των αδέσποτων ζώων στο νησί και να αναγνωριστεί το έργο των εθελοντών που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα και με ψυχικό κόστος παλεύουν να σώσουν και να φροντίσουν τα ζώα που εντοπίζουν κακοποιημένα, εγκαταλελειμμένα, υποσιτισμένα κι άρρωστα.

Σημείο συνάντησης (4.30 π.μ.), εκκίνησης και τερματισμού θα είναι η καφετέρια Puzzles, στην οδό Αγίου Νικολάου 15 και Ποσειδώνος, κοντά στην εκκλησία Αγίου Νικολάου. Μπορείτε να τρέξετε ή να ποδηλατήσετε για τις διαδρομές των 42 χλμ., 10 χλμ. ή  των 5 χλμ. Η διαδρομή ξεκινάει από τον Άγιο Νικόλαο στις 5 π.μ. και κινείται προς την Ιπποκράτους. Περνάει από το Αμπελάκι και το Καματερό και κατευθύνεται προς τα Παλούκια. Συνεχίζει στη Λ. Σαλαμίνος και τη Λ. Φανερωμένης και περνάει από το λιμάνι της ακτοπλοϊκής γραμμής της Φανερωμένης, το Στενό Φανερωμένης και την περιοχή του Ρέστη. Περνώντας από το σημείο εκκίνησης συμπληρώνονται τα 32 χλμ. εκ των 42 χλμ. και γίνονται δύο κυκλικές διαδρομές των 5 χλμ. (Λ. Ιπποκράτους, Δαμαλά, Λ. Σαλαμίνος, Λ. Ακτή Καραϊσκάκη) και τερματίζουν μαζί όλοι οι δρομείς και ποδηλάτες.

 

 

Ο αντίστοιχος συμβολικός αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 σε Αθήνα, Καλαμάτα, Σίδνεϋ Αυστραλίας  και για πρώτη φορά στο Βανκούβερ στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.

Για να συμμετέχετε στον μαραθώνιο αγώνα δρόμου Penny Marathon που θα διεξαχθεί στη Σαλαμίνα θα πρέπει να καλέσετε τον κ. Τάκη Σκέρλο στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 697 4816233 ώστε να κάνετε την εγγραφή σας.

Που αποσκοπεί το Penny Marathon: Αυτός ο μαραθώνιος διοργανώνεται και χρηματοδοτείται από ανθρώπους που θέλουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τα δεινά των αδέσποτων και ανεπιθύμητων ζώων (συγκεκριμένα ζώα συντροφιάς, όπως γάτες και σκύλους) στην Ελλάδα και να αναγνωριστεί το έργο των εκατοντάδων εθελοντών καλής διαβίωσης των ζώων σε αυτή τη χώρα.

 

 

Μερικά από τα μηνύματα είναι τα παρακάτω:

  • Καταδικάζουμε την αδιαφορία, την ανικανότητα και την απανθρωπιά που βλέπουμε στην κυβέρνησή μας και την κοινωνία στο σύνολό της
  • Καταδικάζουμε την κακοποίηση, την παραμέληση, τις «χωματερές του δρόμου» και τα βασανιστήρια
  • Καταδικάζουμε τις πράξεις της δηλητηρίασης, σκοποβολής, στραγγαλισμού και άλλες πράξεις της δολοφονίας
  • Περιμένουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε εκείνους που διαπράττουν παραβάσεις κακοποίησης των ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου
  • Στηρίζουμε ολόψυχα τις υιοθεσίες των αδέσποτων ζώων
  • Προωθούμε την στείρωση
  • Ενθαρρύνουμε την ηθική, υπεύθυνη και γεμάτη κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων

 

 

Ο Τάκης Σκέρλος, ο οποίος διαχειρίζεται το Penny Marathon στη Σαλαμίνα, αναφέρει σχετικά: «Αυτός ο Μαραθώνιος είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα ζώα συντροφιάς που εγκαταλείπονται, κακοποιούνται, σκοτώνονται και πεθαίνουν αβοήθητα στους δρόμους, καθώς και για αυτούς που δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα για να τα σώσουν.  Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στη Σαλαμίνα έχει βγει εκτός ελέγχου καθώς ο αριθμός τους ανέρχεται πλέον σε χιλιάδες και αυξάνεται συνεχώς.

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση πρέπει να αναρωτηθούμε, πώς ο καθένας μας συμβάλλει σε αυτό το πρόβλημα και εν συνεχεία πώς μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης του. Αυτοί που τα αγαπούν, αυτοί που δεν τα θέλουν αλλά και εκείνοι που είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς συμφωνούν τουλάχιστον σε ένα πράγμα: «κανένας δεν τα θέλει στους δρόμους». Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε».

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ.