Στις 27/2 συμμετέχουμε στη δράση «Βοηθώντας τ’ αδέσποτα στην Αθήνα» που διοργανώνει η Ομάδα Εθελοντών “Alex”

Η Oμάδα Eθελοντών “Alex” που αποτελείται από πέντε φοιτητές, διοργανώνει τη δράση «Βοηθώντας τ’ αδέσποτα στην Αθήνα» το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 4 μ.μ. στη δημοτική στέγη «συνΑθηνά» που βρίσκεται απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά στην οδό Αθηνάς 42  με στόχο να συγκεντρωθούν τροφές για τις ανάγκες σίτισης των σκύλων και γάτων που ζουν στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Η Παναγιώτα Θεολογίτου, η Βάννα Κουρουκλάτου, ο Ανδρόνικος Κουτρουμπέλης, ο Γιάννης Αξιώτης και ο Παναγιώτης Νιφόρος δημιούργησαν αυθόρμητα την εθελοντική ομάδα με την ονομασία “Alex” για να τιμήσουν έναν φίλο τους που έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερις μήνες.

Η πρώτη τους δράση ήταν στις 19 Δεκεμβρίου του 2015 διοργανώνοντας με τη στήριξη της ομάδας «Γέφυρα» την εκδήλωση «Βοηθώντας τους άστεγους στην Αθήνα» που πραγματοποιήθηκε στη Βαρβάκειο Αγορά. Εκατοντάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ομάδας Εθελοντών “Alex” που έγινε μέσω facebook και με την πολύτιμη προσφορά τους σε τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, βοηθήθηκαν πολλοί άστεγοι συνάνθρωποί μας.

 

 

Όπως οι αδέσποτοι άνθρωποι έτσι και τ’ αδέσποτα ζώα έχουν τις ίδιες ανάγκες για να καταφέρουν να επιβιώσουν στη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου και οφείλουμε να τους φερθούμε ισάξια.

Με αυτό το σκεπτικό οι 5 φοιτητές μέλη της Oμάδας Eθελοντών “Alex” πήραν την πρωτοβουλία και διοργανώνουν τη δράση «Βοηθώντας τ’ αδέσποτα στην Αθήνα» στις 27 Φεβρουαρίου στη δημοτική στέγη «συνΑθηνά» διότι όπως πολύ εύστοχα αναφέρουν στο νέο τους κάλεσμα συμμετοχής: «Δεν είμαστε απλά άνθρωποι και δεν είναι απλά ζώα. Είμαστε ψυχές κι έχουμε τα ίδια δικαιώματα ύπαρξης και επιβίωσης. Γιατί δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως τα ζώα είναι σαν εμάς. Δεν είναι παιχνίδια. Δεν είναι άψυχα. Χρειάζονται τροφή, νερό και πολύ – πολύ αγάπη. Ας δώσουμε από κάτι μικρό για κάτι μεγάλο. Ας δώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για όλες αυτές τις ψυχούλες. Ας δώσουμε την αγάπη μας να σκεπάσουμε τις πληγές τους και τον πόνο που έχουν ζήσει».

 

 

Η κα Παναγιώτα Θεολογίτου, μέλος της Oμάδας Eθελοντών “Alex”, μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” ανέφερε για τη νέα δράση «Βοηθώντας τ’ αδέσποτα στην Αθήνα»: «Αγαπάμε πολύ τα ζώα. Οι γονείς μας κι εμείς ταΐζουμε ένα μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων στον Πειραιά. Κάθε μέρα ο αριθμός των αδέσποτων αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι παρατάνε αβοήθητα τα κατοικίδια τους στο δρόμο. Πολλά από εκείνα δεν έχουν ζήσει ποτέ στο δρόμο με αποτέλεσμα να μη μπορούν να επιβιώσουν και η πλειοψηφία να έχει τραγική κατάληξη. Έτσι σκεφτήκαμε να παρακινήσουμε τον κόσμο να έρθει μαζί μας να τους παρέχουμε τροφή και νερό. Ίσως κάποια από αυτά τα ζωάκια σωθούν. Ένας μόνο άνθρωπος να αποφασίσει να πάρει στο σπίτι του ένα αδέσποτο είναι πολύ σημαντικό».

 

 

Όπως επισημαίνει η κα Θεολογίτου ο στόχος της Oμάδας Eθελοντών “Alex” είναι να παρακινήσει κόσμο να δει πως είναι ο εθελοντισμός. «Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω οι οποίοι δεν έχουν ιδέα πως είναι να προσφέρεις. Από περιέργεια και μόνο να έρθει κάποιος μπορεί να το ζήσει. Να μιλήσει σ’ έναν άστεγο, να γεμίσει ένα μπολ με νερό για ένα αδέσποτο, να δωρίσει σ’ ένα παιδί ένα παιχνίδι. Απλές πράξεις, μεγάλη σημασία. Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε, όπως μπορούμε. Μια κίνηση να αλλάξεις τον δικό σου κόσμο για να δεις αλλαγή σε όλο τον κόσμο. Εμείς είμαστε εδώ για να γίνουμε καλύτεροι, να μάθουμε, όπως και όλοι όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τον εθελοντισμό. Μαζί μπορούμε. Μαζί τα κάνουμε όλα» ανέφερε η κα Θεολογίτου στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

 

 

Η λίστα με τα προϊόντα που μπορείτε να προσφέρετε για να μοιραστείτε λίγη αγάπη στους δρόμους της Αθήνας βοηθώντας στην πράξη τ’ αδέσποτα ζώα είναι:

  • Τροφές για σκύλους (ξηρά τροφή, κονσέρβες, κ.τλ.).
  • Τροφές για γάτες (ξηρά τροφή, κονσέρβες, κ.τλ.).
  • Νεράκια.
  • Μπολάκια (κυρίως πλαστικά).

Επισκεφθείτε την Oμάδα Eθελοντών "Alex" στην επίσημη σελίδα της στο facebook για να ενημερωθείτε για όλες τις δράσης της και να μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να συμβάλετε στην προσπάθεια της που έχει ένα και μοναδικό σκοπό. Να βοηθήσει.