Την ημερίδα – συζήτηση με θέμα «Κατανοώ τον Σκύλο μου» διοργανώνει στις 3 Ιουνίου 2018 η Pets Pro Academy

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με τίτλο «Κατανοώ τον Σκύλο μου» διοργανώνει την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 η Pets Pro Academy - Ακαδημία Επαγγελμάτων Ζώων Συντροφιάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Συμπεριφοράς Σκύλου & Γάτας και την ομάδα Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 14:00 στο Ελληνικό Ινστιτούτο Συμπεριφοράς Σκύλου & Γάτας που βρίσκεται στην οδό Πέλικα 33 στο Μαρούσι Αττικής, πλησίον του Σταθμού «Νερατζιώτισσα». 

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Δρ. Χρήστος Καραγιάννης, Συμπεριφοριολόγος Κτηνίατρος, ειδικός στην αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς των ζώων συντροφιάς, ο οποίος είναι ένας από τους 35 κτηνίατρους στην Ευρώπη με την ειδικότητα αυτή. H ευρωπαϊκή ειδικότητα του στην αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς είναι αναγνωρισμένη από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και είναι ο ανώτερος επαγγελματικός τίτλος που μπορεί να αποκτήσει ένας κτηνίατρος. Ο Δρ. Καραγιάννης έχοντας ειδικευτεί για 5 χρόνια στη «Συμπεριφοριστική Κτηνιατρική» σε μία από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιακές κλινικές προβλημάτων συμπεριφοράς ζώων συντροφιάς στον κόσμο, ασχολείται αποκλειστικά με την αντιμετώπιση περιστατικών προβλημάτων συμπεριφοράς τόσο σε κλινικό, όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. 

Την ημερίδα θα προλογίσει η Κατερίνα Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικός, Εκπαιδεύτρια σκύλων και Δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. Οι Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών) μετά από την επαφή τους με πάνω από 70.000 μαθητές στα 370 σχολεία που έχουν επισκεφθεί μέσα σε τρία χρόνια, εγκαινιάζουν με αυτή την ημερίδα και επίσημα τη συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Συμπεριφοράς Σκύλου & Γάτας. Μαζί τους και η Διώνη, ο σκύλος που το 2011 μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε αλλά διασώθηκε από την Κατερίνα Παπαποστόλου, αναγεννήθηκε και ίδρυσε το 2015 τις Ζω.Ε.Σ., «υπογράφοντας» καθημερινά με τους 90 εθελοντές της ομάδας σε 23 σημεία σε όλη την Ελλάδα τη ριζική αναδιάρθρωση του ελληνικού εκπαιδευτικού ζωοφιλικού κατεστημένου.

Χώρος και ημερομηνία/ώρα διεξαγωγής

 Ελληνικό Ινστιτούτο Συμπεριφοράς Σκύλου & Γάτας (Πέλικα 33, Μαρούσι Αττικής)
Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και ώρα 10 π.μ. έως 2 μ.μ.

Θα προσφερθεί καφές και ελαφρύ γεύμα και θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης της Ημερίδας για τους συμμετέχοντες.

Το πρόγραμμα τις ημερίδας

1) Πώς να επικοινωνήσω με το σκύλο μου;
2) Πώς μαθαίνει ο σκύλος; Πώς του μαθαίνουμε εμείς (ακόμα και όταν δεν το θέλουμε);
3) Τα συναισθήματα του σκύλου και πως τα επηρεάζουμε.
4) Μύθοι και πραγματικότητα για τη συμπεριφορά του σκύλου.
5) "Συμβιώνω Αρμονικά με το Σκύλο μου".

Μετά το πέρας των ομιλιών θα υπάρχει χρόνος για να απαντηθούν ερωτήσεις του κοινού από τον Δρ. Χρήστο Καραγιάννη.

Ομιλητής: Δρ. Χρήστος Η. Καραγιάννης Κτηνίατρος Συμπεριφεριολόγος, MSc, Dip. ECAWBM(BM), MRCVS, European and RCVS Specialist in Veterinary Behavioural Medicine, Πανευρωπαϊκά Αναγνωρισμένος Ειδικός στη Συμπεριφοριστική Κτηνιατρική. 

Κόστος συμμετοχής

50 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ 24%) μέχρι τις 28 Μαΐου
65 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ 24%) από τις 29 Μαΐου

Αυστηρά περιορισμένος αριθμός θέσεων

Μέρος των εσόδων θα δοθούν στις Ζω.Ε.Σ.(Ζωοφιλικών Ενημερώσεων Σχολείων, Ιδρυμάτων και Οργανισμών), τόσο για το έργο τους στα σχολεία όσο και για περιστατικά αδέσποτων ζώων που αναλαμβάνουν.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.petsproacademy.gr.