Την Κυριακή 17/1 συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης για τα δεκάδες νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν την Κυριακή 17/1 στις 12:00 έξω από το Δημαρχείο Κοζάνης οι φιλόζωοι και το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩ» για να εκφράσουν το αποτροπιασμό και την αντίδραση τους για τα δεκάδες σκυλιά που έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο τους τελευταίους δύο μήνες στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας του δημάρχου και των κτηνιάτρων.

Στο κάλεσμα συμμετοχής που απήφθυνε το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩ» σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες αναφέρει: «Την Κυριακή 17/1/2016 καλούμε όλους τους φιλόζωους να παρευρεθούν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο της Κοζάνης στην κεντρική πλατεία στις 12:00! Καλούμαστε να δώσουμε βροντερό παρών για να δείξουμε σε όλους αυτούς που καταδίκασαν σε θάνατο όλα αυτά τα ζώα ότι είμαστε και θα είμαστε η φωνή τους και θα είμαστε πάντα εκεί απέναντι στην αδικία. Όλοι εκεί».

 

 

Μετά την καταγγελία που έκανε η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ισχυρίστηκε  ότι είναι ψεύτικα τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία Κοζάνης και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ότι τα νεκρά ζώα στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης δεν ήταν 130 αλλά 80. Σ’ αυτά, πρόσθεσε, περιλαμβάνονται 10 ενήλικα και 70 κουτάβια, τα οποία πέθαναν από κάποιο μικρόβιο.

 Απείλησε ότι θα μηνύσει με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης την Π.Φ.Π.Ο. και τους φιλόζωους που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Κοζάνης όλα τα στοιχεία για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στο Δημοτικό Κυνοκομείο. Μάλιστα έφθασε στο σημείο να απολύσει δήθεν για λόγους «οικονομικής δυσπραγίας» τον συμβασιούχο Σάκη Πατσιό που εργαζόταν στο κυνοκομείο, ο οποίος είχε το σθένος να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν εις βάρος των ζώων.

 

 

Σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία αναφέρει: «Μέσα από όλη αυτή τη δυσοσμία που δυστυχώς αναδύθηκε από όσα τραγικά συνέβησαν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κοζάνης μια αχτίδα φωτός ζέστανε τις καρδιές μας, άνοιξε τους ορίζοντες της συνείδησής μας, επανέφερε στη μνήμη μας αξίες και ιδανικά ξεχασμένα στο διάβα των χρόνων. Ο Σάκης Πατσιός. Ο Σάκης που γνώρισε όλη η φιλοζωική κοινότητα και πέραν αυτής. Ο άνθρωπος που δεν δίστασε ούτε για μια στιγμή να επιλέξει ανάμεσα στο δίκαιο και στο προσωπικό του συμφέρον.

Και έπραξε αυτό που λίγοι άνθρωποι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε θα έπρατταν. Στο ζύγι της δικής του συνείδησής μέτρησαν τα δεκάδες θύματα μέσα στο κυνοκομείο Κοζάνης και όχι το ρίσκο να χάσει την θέση του, ως εργαζόμενου εκεί. “Οι άνθρωποι του Προέδρου” του το είχαν διαμηνύσει.“Κάτσε καλά γιατί θα χάσεις την θέση σου”. Και την έχασε.

 

 

Ο Δήμαρχος Κοζάνης τον απέλυσε. Όχι για λόγους οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου, αυτά ούτε οι ίδιοι που τα επικαλούνται δεν τα πιστεύουν, αλλά γιατί είχε το θάρρος να αντιπαρατεθεί στην αλαζονεία της εξουσίας, να καταγγείλει τα όσα συνέβαιναν εις βάρος των ζώων, γιατί είχε την δύναμη -κόντρα στους καιρούς και στις παροπλισμένες αξίες- να μην υποκύψει στις απειλές και να γίνει η φωνή των ζώων.

Ας τον μιμηθούμε. Ας παραδειγματιστούμε και ας αναστοχαστούμε οι υπόλοιποι. O Δήμαρχος διακηρύσσει τις καλές του προθέσεις. Θα επαληθευτούν όμως με την επαναπρόσληψη του υπαλλήλου που απελύθη, με την ορθή, αγαστή και διάφανη συνεργασία της πενταμελούς επιτροπής για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα μέσα και έξω από το κυνοκομείο. Σ' ευχαριστούμε Σάκη για όσα μηνύματα αυτές τις μέρες μας μετάγγισες».