Έκλεψε τις εφηβικές καρδιές το ντοκιμαντέρ «ΑΔΕΣΠΟΤΑ στην καρδιά της Αθήνας»

Εκατοντάδες έφηβοι, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της Αιγιάλειας παρακολούθησαν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το ντοκιμαντέρ «ΑΔΕΣΠΟΤΑ στην καρδιά της Αθήνας» του σκηνοθέτη Ηλία Χωραφά στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα» στο Αίγιο Αχαΐας

Η προβολή του ντοκιμαντέρ αποτελεί μια από τις δράσεις που δρομολογεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) τους επόμενους μήνες, επιδιώκοντας την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγιούς ζωοφιλίας, την καλλιέργεια της πολιτισμένης και υπεύθυνης αντιμετώπισης των ζώων και κυρίως των αδέσποτων και την καλλιέργεια της αξίας του ανθρωπισμού γενικότερα.

 

 

Ο σκηνοθέτης Ηλίας Χωραφάς με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόταση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να διαθέσει την ταινία του για προβολή στα σχολεία με σκοπό να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στα ζώα αλλά και στην ενίσχυση του έργου του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας “Τα φιλαράκια” με τα έσοδα της προβολής.

Πριν από την προβολή της ταινίας, μίλησαν στα παιδιά η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά και εκπρόσωποι του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας “Τα φιλαράκια”, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η νέα γενιά έρχεται με καλύτερη νοοτροπία στη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν στα ζώα. Παράλληλα, η κα Τσουκαλά ζήτησε από τους μαθητές να νιώσουν ελεύθεροι να καταθέσουν τις ιδέες τους και τις προτάσεις τους τόσο για τη λειτουργία του κινηματογράφου “Απόλλωνα”, όσο και γενικότερα σε θέματα πολιτισμού.

 

 

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αναφέρει σε ανακοίνωση της: «Το ντοκιμαντέρ “Αδέσποτα”, που ευγενικά παραχώρησε ο σκηνοθέτης ώστε να προβληθεί και τα έσοδα να διατεθούν υπέρ του Συλλόγου “Τα φιλαράκια”, μίλησε στις καρδιές των εφήβων, οι οποίοι την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σίγουρα η υπόθεση, οι εικόνες και τα συναισθήματα τους 'μίλησαν', σπέρνοντας στο μυαλό τους διδάγματα και παραδείγματα για το πώς οφείλουμε, ως σωστοί και συνειδητοποιημένοι πολίτες, να συμπεριφερόμαστε στα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα: Με αγάπη, σεβασμό και φροντίδα».