Ένας πρώην κακοποιημένος σκύλος στον Ασπρόπυργο προσφέρει κοινωνικό έργο στα σχολεία

Μέλος της μεγάλης οικογένειας της Μ.Κ.Ο. SAPT Hellas έγινε πρόσφατα ο Μάρντουκ, ο σκυλάκος που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή του Ασπρόπυργου να κακοποιείται από παιδιά. Ο Μάρντουκ σώθηκε από τα χέρια των βασανιστών του χάρη στους εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας «Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου».

Το πρώην «φαντασματάκι» συμμετέχει ήδη ως τετράποδος εθελοντής στις εκστρατείες ενημέρωσης των παιδιών που πραγματοποιεί σε σχολεία η SAPT Hellas στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις για τα Αδέσποτα – Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδος».

 

 

«Ένα ακόμα παράδειγμα ότι τ’ αδέσποτα ζώα, αν τους δώσουμε μία ευκαιρία, μπορούν όχι μόνο να μας προσφέρουν άπειρη αγάπη αλλά και κοινωνικό έργο» αναφέρει η φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου».

Όλοι οι σκύλοι της SAPT Hellas που συμμετέχουν στα μαθήματα φιλοζωίας που πραγματοποιούνται σε σχολεία είναι ημίαιμοι, πρώην αδέσποτοι και υιοθετημένοι από μέλη της ομάδας.

 

 

Οι βασικοί σκοποί της SAPT Hellas (Stray Action - Pet Therapy Hellas), η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 2005 είναι:
1. Να ενημερώσει σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τα παιδιά - και αυριανούς πολίτες της Ελλάδας - για την σωστή συμπεριφορά προς τους σκύλους (αδέσποτους ή δεσποζόμενους) και να τα ευαισθητοποιήσει σε σχέση με το πολύ καίριο πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων (Πρόγραμμα «Εκστρατεία Ενημέρωσης»).
2. Να προσφέρει κοινωνικό έργο σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μέσω ουσιαστικής επαφής παιδιών ή ενηλίκων με ημίαιμους, πρώην αδέσποτους και εκπαιδευμένους σκύλους των εθελοντών της (Πρόγραμμα «Pet-Assisted Therapy» ή «Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής») .