Μάθημα φιλοζωίας στους μικρούς μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής Ιωαννίνων

Τους μικρούς μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής επισκέφθηκαν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 εκπρόσωποι του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action» και η κτηνίατρος του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων (Κ.Α.Ζ.Ι.) Βιβή Παπαγιάννη στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος ενημέρωσης για τ’ αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς.
 
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως να συμπεριφέρονται και να φροντίζουν τ’ αδέσποτα ή δεσποζόμενα σκυλάκια και γατάκια, αλλά και να ενημερωθούν για το τι σημαίνει κακοποίηση ζώου. Σ’  αυτό συνέβαλε καθοριστικά η Άλμα, μια κακοποιημένη κουταβίνα που σώθηκε από μέλη του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action», την οποία υποδέχθηκαν με χαρά και αγάπη οι μαθητές στο σχολείο τους. 

 

 

Οι εθελοντές του συλλόγου εξήγησαν στα παιδιά το λόγο ύπαρξης του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων και γιατί πρέπει να υιοθετούμε κι όχι να αγοράζουμε ζώα συντροφιάς. Οι μαθητές έθεσαν αρκετές ερωτήσεις στους εθελοντές μέλη του συλλόγου και έλαβαν τις ανάλογες απαντήσεις λύνοντας τους αρκετές απορίες σχετικά με την υπεύθυνη στάση που χρειάζεται να έχουμε όλοι απέναντι στα ζώα.

 

 

Με τη βοήθεια των δασκάλων τους τα παιδιά ζωγράφισαν σε πανό τα συνθήματα τους για την προστασία των ζώων, το σεβασμό προς τις αδέσποτες ψυχές και την αξία της υγιούς συμβίωσης ανθρώπων - ζώων. Το πανό αυτό ήδη έχει τοποθετηθεί από τους εθελοντές σε τοίχο του Κ.Α.Ζ.Ι.

Στο εκπαιδευτικό μάθημα συμμετείχαν οι δάσκαλοι Αναστασία Μαυρογιώργου, Γιάννης Λάμπρου, Ξένια Ξύθαλη, Σωτηρία Αλεξίου, Ελευθερία Μήτση, Δημήτρης Βαγγελής, Δήμητρα Μέρτζου και Γιάννης Παΐλας.

 

 

Ευχάριστη έκπληξη για τους εθελοντές του  συλλόγου ήταν ότι η πλειοψηφία των μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δήλωσαν ότι έχουν ζώα συντροφιάς στο σπίτι τους.

 

 

Η επίσκεψη του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων «Animal Action» έγινε μετά από πρόσκληση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής για βιωματική δράση των μαθητών του στο πλαίσιο του μαθήματος Μελέτη Περιβάλλοντος.