Μαθητές επισκέφθηκαν το καταφύγιο αδέσποτων ζώων στη Σούδα

Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων που βρίσκεται στη Σούδα στο νομό Χανίων της Κρήτης επισκέφθηκαν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 οι μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σούδας μετά από πρωτοβουλία των δασκάλων τους,  Έλενα Κυριακογιαννάκη και Νικόλαο Κουντουράκη, στο πλαίσιο του μαθήματος για τα κατοικίδια ζώα συντροφιάς.

Συνολικά 150 αδέσποτα φιλοξενεί το καταφύγιο με τη φροντίδα Ελλήνων κι άλλων Ευρωπαίων εθελοντών με επικεφαλής την πρόεδρο του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ΚΥΝ-ωνία κα Ελισάβετ Ηλιάκη.

 

 

Το μέλος και εθελόντρια της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) κα Όλγα Λιάρα παρουσίασε στα παιδιά θέματα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας «Άνθρωποι και Ζώα, Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη».

Η Π.Φ.Π.Ο. αναφέρει ότι τα παιδιά ήταν αρκετά ενήμερα σε θέματα όπως η στείρωση, η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή, οι πέντε βασικές ελευθερίες των ζώων,  η παροχή τροφής και νερού σε ποιοτική και ποσοτική επάρκεια. Σχεδόν όλα τα παιδιά ήταν εξοικειωμένα με τα ζώα κι αυτό, όπως τονίζει η Π.Φ.Π.Ο., είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι η νέα γενιά φαίνεται ότι δεν κουβαλά τις φοβίες και τις πλάνες σε σχέση με την επαφή μας με τα ζώα. Τους δόθηκαν ωστόσο χρήσιμες πρακτικές οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε μαζί τους.

 

 

«Θέλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν στη ξεχωριστή αυτή εκδήλωση και ιδίως στους δασκάλους των παιδιών, που θα πρέπει να αποτελέσουν παραδείγματα για μίμηση για τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, τους λίγους εκείνους, που μεταφέρουν τις δικές τους ζωοφοβίες και απόψεις για τα ζώα και στα παιδιά. Γιατί ο σεβασμός, η φροντίδα, η αγάπη στη φύση και τα έμβια της, ανθρώπινα και μη, είναι σημείο υψηλού πολιτιστικού δείκτη μιας κοινωνίας και τα Χανιά μας, η πόλης μας, ο νομός μας, που υστερούν σημαντικά σε παιδεία φιλοζωική, θα πρέπει να αλλάξουν» αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογολς Χανίων «Η Προστασία των Ζώων».