Μαθητές επισκέφθηκαν το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς»

Μαθητές και μαθήτριες  της πρώτης τάξης του Β’ Λυκείου Αργοστολίου Κεφαλονιάς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Wild Life In Danger” επισκέφθηκαν χθες μαζί με τους γονείς τους το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» μετά από πρόσκληση του κ. Ιωάννη Κοσμάτου, ο οποίος εκτός από μέλος του ΔΣ του συλλόγου, είναι και διευθυντής του σχολείου τους.

Η πρόεδρος του Συλλόγου  Maria Marina Machado, η εθελόντρια και μέλος του Δ.Σ. Joyce Broekman, η Βελγίδα εθελόντρια  Han Claes και ο κτηνίατρος του καταφυγίου Ελευθέριος Ψαρρός καλωσόρισαν τους εκλεκτούς επισκέπτες τους και έλυσαν τις απορίες τους σχετικά με την παρουσία 350 και πλέον αδέσποτων ζώων στο καταφύγιο καθώς δικαίως θεωρήθηκε από τους μαθητές ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός εγκαταλελειμμένων ζώων για ένα τόσο μικρό νησί όπως είναι η Κεφαλονιά.
 

 

Ο γραμματέας του Συλλόγου Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλονιάς «Ντορίς» Διονύσης Καππάτος αναφέρει για την επίσκεψη των μαθητών: «Οι θαυμάσιοι επισκέπτες μας είδαν με τα μάτια τους τα αποτελέσματα της ανθρώπινης ανεγκέφαλης συμπεριφοράς προς τους τετράποδους συνοδοιπόρους μας και κατανόησαν τη σημασία του ανιδιοτελούς εθελοντισμού. Ευχόμαστε να επαναληφθούν με μεγάλη συχνότητα αυτού του είδους οι επισκέψεις που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν να έχουν. Τα θερμότατα μας συγχαρητήρια σε όλους όσοι συμμετείχαν, διοργάνωσαν και εν τέλη πραγματοποίησαν αυτή την πετυχημένη δράση».