Μαθητικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας με θέμα «Αγαπάμε Τα Ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό» προκήρυξε ο Δήμος Αγρινίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσεων ενημέρωσης «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό» που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Δήμος Αγρινίου προκήρυξε δύο μαθητικούς διαγωνισμούς καλλιτεχνικής φωτογραφίας με επίκεντρο τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς για μαθήτριες και μαθητές των δημοτικών σχολείων του νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Το πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης «Αγαπάμε Τα Ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό», που υλοποιήθηκε με επιτυχία και το σχολικό έτος 2016-2017 σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Αγρινίου, περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα ή δεσποζόμενα) με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα συμπεριφοράς, υποχρεώσεων τους ως  κηδεμόνες ζώων συντροφιάς καθώς και θέματα υγείας των ζώων.

Τα θέματα των δύο μαθητικών διαγωνισμών καλλιτεχνικής φωτογραφίας είναι:

Α.  «Αγαπάμε Τα Ζώα, Δημιουργούμε  Πολιτισμό, Φωτογραφίζω Το Δεσποζόμενο Ζώο Συντροφιάς». Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι  μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας.

Β)  «Αγαπάμε Τα Ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό, Φωτογραφίζω Το Αδέσποτο Ζώο Της Γειτονιάς Μου». Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των  Δημοτικών Σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας.

Οι φωτογραφίες (ανά σχολείο) θα πρέπει να αποσταλούν ηλεκτρονικά στo email του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου [email protected] (Τσιτσιμελή και Εθνική Οδός, Αγρίνιο ΤΚ. 30100)  με καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, ενώ η έκθεση τους θα γίνει στις 4 Απριλίου 2018, Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων.

Επιτροπή διοργάνωσης διαγωνισμού

Βασιλική Καραπαπά, Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής, Δήμου Αγρινίου.
Θεόδωρος Τσιλίκας, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων/ Καινοτόμων δράσεων  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
Χρήστος Γαρουφαλής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Δημοτικής Πινακοθήκης και Εικαστικού Εργαστηρίου Δήμου Αγρινίου.

 

Επιτροπή αξιολόγησης των έργων

Σπύρος  Γιολδάσης, διδάσκων φωτογραφίας, Εικαστικό Εργαστήριο Δήμου Αγρινίου.
Λεωνίδας Φραγκούλης, Αρχιτέκτονας, μέλος της συντονιστικής φωτογραφικής ομάδας art8, Παραδοσιακό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Αγρίνιο.
Γιάννης Γιαννακόπουλος, φωτογράφος, operater.

 

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την κα Δώρα Παπαβασίλη, Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, στον αριθμό σταθερού τηλεφώνου 26413 63538.