Το ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα στην καρδιά της Αθήνας» ταξιδεύει στο Αίγιο

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου θα προβληθεί η ταινία – ντοκιμαντέρ «Αδέσποτα στην καρδιά της Αθήνας» του σκηνοθέτη Ηλία Χωραφά στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα» στο Αίγιο Αχαΐας ειδικά για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου με στόχο την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Η εν λόγω προβολή αποτελεί μια από τις δράσεις που δρομολογεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) τους επόμενους μήνες, επιδιώκοντας την ενημέρωση του κοινού σε θέματα υγιούς ζωοφιλίας, την καλλιέργεια της πολιτισμένης και υπεύθυνης αντιμετώπισης των ζώων και κυρίως των αδέσποτων και την καλλιέργεια της αξίας του ανθρωπισμού γενικότερα.

Ο σκηνοθέτης Ηλίας Χωραφάς με χαρά ανταποκρίθηκε στην πρόταση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να διαθέσει την ταινία του για προβολή στα σχολεία με σκοπό να βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι στα ζώα αλλά και στην ενίσχυση του έργου του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιαλείας “Τα φιλαράκια” με τα έσοδα της προβολής.

Οι προγραμματισμένες προβολές της ταινίας θα γίνουν τις εξής ώρες: 9.00-10.00, 10.30-11.30 και 12.00-13.00. Τιμή εισόδου: 1 ευρώ.

Λίγα λόγια για την ταινία – ντοκιμαντέρ

Ο Ηλίας Χωραφάς, που ζει μόνιμα στη Γαλλία, σκηνοθετεί το ντοκιμαντέρ «ΑΔΕΣΠΟΤΑ στην καρδιά της Αθήνας» αφιερωμένο  στα σκυλιά χωρίς αφέντη, που φορούν κολάρο αλλά δεν έχουν λουρί, και βρίσκονται σε πρώτο πλάνο σε κάθε πορεία. Καταγράφει με ρεαλιστικό τρόπο τη ζωή των αδέσποτων στην Αθήνα, είτε πρόκειται για ζώα που εγκαταλείφθηκαν είτε για εκείνα που γεννήθηκαν στο δρόμο. Σκοπός του ντοκιμαντέρ είναι να βοηθήσει στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα ζώα και να ενδυναμώσει όσους τα φροντίζουν και παλεύουν για την ευζωία τους κάθε μέρα.

Στοιχεία ντοκιμαντέρ/Συντελεστές

Χρονολογία παραγωγής: 2013
Διάρκεια: 52 λεπτά
Ηθοποιοί: Γιώργος Χωραφάς (Αφήγηση)
Σκηνοθεσία: Ηλίας Χωραφάς
Σενάριο: Ηλίας Χωραφάς, Γιώργος Χωραφάς
Παραγωγός: Γιώργος Χωραφάς
Φωτογραφία: Ηλίας Χωραφάς