Οι Ζω.Ε.Σ. δίδαξαν την αγάπη για τα ζώα στους 9 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου στο απομακρυσμένο χωριό Ποντοηράκλεια Κιλκίς

To διαδραστικό και πολυθεματικό  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο….φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» συνεχίζουν να «ταξιδεύουν» οι εθελοντές της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων) και σε σχολεία απομακρυσμένων και αγροτικών περιοχών της Ελλάδας με στόχο να εμφυσήσουν  τη φιλοζωική κουλτούρα σε όλα τα  παιδιά αυτού του τόπου.

Αυτή τη φορά η Κατερίνα Παπαποστόλου, εκπαιδευτικός, εκπαιδεύτρια σκύλων και δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ., επισκέφθηκε το 2θεσιο Δημοτικό Σχολείο του χωριού  Ποντοηράκλεια στο Κιλκίς, στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, έπειτα από πρόσκληση της δασκάλας Εύης Γεωργιάδου.

 

 

Μαζί της είχε τους σκύλους της, Διώνη και Πόθο, δύο χαρισματικά πλάσματα, που βίωσαν στο παρελθόν την κακοποίηση και την εγκατάλειψη, και σήμερα μεταδίδουν χαρά κι αγάπη σε μικρούς και μεγάλους βοηθώντας τους με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο να σέβονται τα ζώα.

Οι 9 μαθητές του σχολείου μαζί με τους δασκάλους, αλλά και τους γονείς τους παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι το διαδραστικό και πολυθεματικό  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο….φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» που στόχο έχει να δημιουργήσει τις βάσεις για την ανάπτυξη του ζωοφιλικού αισθήματος στη νέα γενιά.

 

 

Η Κατερίνα Παπαποστόλου διάβασε στα παιδιά αποσπάσματα από το βιβλίο της «Το Δώρο», μια μαγική αλλά αληθινή ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, της θέλησης και της καλοσύνης.Ένα βιβλίο ενσυναίσθησης που περνάει βαθιά νοήματα σε όλους τους ανθρώπους – ανεξαρτήτως ηλικίας - όπως η ισότητα, ο σεβασμός στο διαφορετικό, η ευγνωμοσύνη, η βία και η κακοποίηση, η συγχώρεση, ο διαρκής αγώνας για έναν καλύτερο κόσμο για όλα τα πλάσματα του πλανήτη.

Οι ερωτήσεις που έκαναν τα παιδιά ήταν πολύ εύστοχες και είχαν ουσία,  ενώ η συζήτηση ήταν εξαιρετική. Στη συνέχεια οι μαθητές αποκόμισαν μοναδικές εμπειρίες από την επικοινωνία που είχαν με την Διώνη και τον Πόθο.

 

 

Η Κατερίνα Παπαποστόλου μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε τα εξής: «Είναι πάντα τεράστια η χαρά μου όταν συνάδελφοι σε τόσο απομακρυσμένα μέρη θέλουν να μοιραστούν το όραμά μου. Και σήμερα ακόμη μεγαλύτερη μιας που παρουσίασα για πρώτη φορά το βιβλίο Το Δώρο ως αυτόνομο εκπαιδευτικό εργαλείο, του οποίου η δύναμη σε σχέση με τα παιδιά με μάγεψε!

Έχω συναντήσει πλέον πάνω από 120.000 μαθητές και κάθε φορά νιώθω πως είμαι ακόμη στην αρχή. Οι Ζω.Ε.Σ. θα φτάσουν παντού. Το υποσχέθηκα στην Διώνη, αλλά και σε κάθε πλάσμα που με τα χέρια μου έθαψα γιατί συνάντησε εκείνον τον έναν που όταν ήταν παιδί δεν του είχαν μάθει να συμπονεί και ν' αγαπάει…».