Οι «Ζω.Ε.Σ.» κοντά στους μικρούς μαθητές την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Με το διαδραστικό και πολυθεματικό φιλοζωικό πρόγραμμα «Ζωο...φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης» η εθελοντική ομάδα «Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων» (Ζω.Ε.Σ.) επισκέφθηκε την Τρίτη 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου, το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και το 7ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής με σκοπό την προώθηση της φιλοζωικής και περιβαλλοντικής κουλτούρας στους μικρούς μαθητές για τη δημιουργία υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων αυριανών πολιτών με αναπτυγμένα και υγιή αντανακλαστικά απέναντι στη φύση και σε όλα τα έμψυχα όντα.

 

 

Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν στο πρόγραμμα που περιλάμβανε ειδικά σχεδιασμένες δράσεις όπως, θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, ενώ στα σχολεία της Θεσσαλονίκης υπήρξε και βιωματική εμπειρία επαφής με τους δυο εκπαιδευμένους σκύλους, μέλη της ομάδας Ζω.Ε.Σ., Διώνη και Άξελ.  Η Δήμητρα Μοδίκου, υπεύθυνη ομάδας Ζω.Ε.Σ. στη Χαλκιδική, η Αλεξάνδρα Λαπουρίδου, διευθύντρια του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»,
η Κατερίνα Παπαποστόλου, ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. και η Φένια Γκοντοσίδου, εθελόντρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. στη Θεσσαλονίκη
ποζάρουν με τη Διώνη και τον Άξελ  

Η ιδρύτρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. Κατερίνα Παπαποστόλου μιλώντας στις «Ιστορίες Αδέσποτων» επεσήμανε ότι σε μια χώρα όπου η φιλοζωική κουλτούρα είναι σχεδόν ανύπαρκτη, το σχολείο μπορεί να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στο κτίσιμο μιας ζωόφιλης και περιβαλλοντικής συνείδησης στους μελλοντικούς πολίτες.

 

 

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ξεκίνησε μια συνεργασία με την ομάδα «Ζω.Ε.Σ.», η οποία θα επισκεφθεί όλα τα σχολεία του Δήμου προκειμένου να δώσει στα παιδιά μαθήματα φιλοζωίας, σεβασμού και σωστής συμπεριφοράς απέναντι στα ζώα, δεσποζόμενα και αδέσποτα. 

Στόχος είναι η δημιουργία ευαισθητοποιημένων ζωοφιλικά μελλοντικών πολιτών που θα δρουν με αίσθημα εθελοντισμού κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας του πλανήτη,  έχοντας πρωτίστως ενσυναίσθηση.