Οι Ζω.Ε.Σ. μίλησαν για την άδολη αγάπη στο δημοτικό σχολείο του χωριού Λάμπεια Ηλείας

Το δημοτικό σχολείο του ορεινού χωριού Λάμπεια με 400 κατοίκους επισκέφθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 η εθελόντρια της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις σχολείων) Αλίκη Λαμπράκη μετά από πρόσκληση του δασκάλου Κώστα Παπαδημητρίου για να παρουσιάσει το διαδραστικό και πολυθεματικό  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ζωο….φιλώντας μαθήματα άδολης αγάπης».

Τα 30 παιδιά καθώς και οι 4 δάσκαλοί τους υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά την Αλίκη Λαμπράκη, η οποία ταξίδεψε 2 ώρες και διέσχισε 2 νομούς για να φθάσει στο ιστορικό κεφαλοχώρι της Ηλείας, δείχνοντας στην πράξη ότι ο εθελοντισμός δεν έχει σύνορα! Οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τη διαδραστική παρουσίαση του προγράμματος - προσαρμοσμένη στην ηλικία τους - που στοχεύει στη δημιουργία υπεύθυνων και ευαισθητοποιημένων πολιτών με ανεπτυγμένα και υγιή αντανακλαστικά απέναντι στα ζώα και το περιβάλλον.

 

 

Η Αλίκη Λαμπράκη, με πολύ σημαντικό έργο στις «Ζω.Ε.Σ.», κατάφερε για άλλη μια φορά να επικοινωνήσει με τους μικρούς μαθητές και να εμφυσήσει στη νέα γενιά τον σεβασμό και την αγάπη προς κάθε μορφή ζωής. Τους μίλησε για το πώς πρέπει να προσεγγίζουν και να συμπεριφέρονται στα ζώα, για τη  γλώσσα του σώματος των σκύλων, για τη σημασία της στείρωσης, για την υγεία και φροντίδα των ζώων συντροφιάς, για τους σκύλους εργασίας και θεραπείας, για τα σκυλιά με ειδικές ανάγκες, αλλά και για πολλά άλλα ζητήματα σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων, που άκουγαν για πρώτη φορά τα παιδιά.

Η Αλίκη Λαμπράκη ανέφερε στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ότι οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και συμμετείχαν σε αυτό, δίνοντας τους την ευκαιρία να προβληματιστούν μέσα από ερωτήσεις και διάλογο. Ευχαρίστησε μέσα από την καρδιά της για τη ζεστή φιλοξενία τους δασκάλους και τα παιδιά, και ιδιαίτερα τον εκπαιδευτικό Κώστα Παπαδημητρίου για την πρόσκληση. 

 

 

Είναι πολύ σημαντικό τα φιλοζωικά μαθήματα να γίνονται κατά προτεραιότητα σε σχολεία που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπως νησιά και χωριά όπου τα ζώα θεωρούνται συχνά ως εργαλεία τα οποία είναι αναλώσιμα εφόσον σταματήσει η χρηστική τους αξία για τον άνθρωπο και οι ενημερωτικές δράσεις είναι περιορισμένες έως και ανύπαρκτες.

Η Κατερίνα Παπαποστόλου, δημιουργός της ομάδας Ζω.Ε.Σ. μιλώντας στην ιστοσελίδα «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε: «Το πολυθεματικό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ζωο…φιλώντας μαθήματα αγάπης" που στοχεύει στην μελλοντική διαμόρφωση ευσυνείδητων ζωοφιλικά πολιτών έχει παρουσιαστεί με επιτυχία μέχρι σήμερα σε πάνω από 80.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή καλύπτει 23 σημεία στην Ελλάδα και τις γύρω περιοχές τους και 1 στην Κύπρο, ενώ η ομάδα Ζω.Ε.Σ. ολοένα μεγαλώνει.

 

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μεταδίδεται αφιλοκερδώς σε όλα τα σχολεία της χώρας, από ομάδες εθελοντών απόλυτα καταρτισμένους πάνω σε αυτό, σε ιδρύματα και σε οργανισμούς αλλά και οπουδήποτε υπάρχει η θέληση να ακουστεί η φωνή μας. Όραμά μας θα παραμένει πάντα να ενημερωθούν όσο περισσότεροι μαθητές γίνεται, να «ταξιδέψει» το πρόγραμμα αυτό όπου υπάρχει παιδική φωνή, όπου ακούγεται αδέσποτη κραυγή. 

Η διάσωση της Διώνης άλλωστε που είναι ο σκύλος που πάντα θα μας οδηγεί είναι εδώ να μας υπενθυμίζει πως όσο περνά από το χέρι μας θα υψώσουμε τη φωνή μας μέχρι και το τελευταίο άκρο της Ελλάδας!  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Αλίκη Λαμπράκη που ταξίδεψε εκεί αποδεικνύοντας πως η θέληση υπερνικά κάθε εμπόδιο! Και ένα ακόμη μεγαλύτερο στον συνάδελφό εκπαιδευτικό Κώστα Παπαδημητρίου για την πρόσκληση» επεσήμανε η Κατερίνα Παπαποστόλου.