Παιδικές φωνές πλημμύρισε το καταφύγιο στο Κορωπί

Παιδιά του Παιδικού Πανεπιστημίου στο Λαγονήσι μαζί με τη δασκάλα τους Ταξιαρχία Αλατέλλη επισκέφθηκαν την Παρασκευή το καταφύγιο της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας στο Κορωπί για να δουν από κοντά τ’ αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της και να καταλάβουν, ότι δεν είναι όντα κατώτερα από τους ανθρώπους, αλλά διαφορετικά με ανάγκες, αισθήσεις και δικαιώματα.

Τα παιδιά πρόσφεραν τροφές για τα ζωάκια κι έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στην ενημέρωση που τους έγινε από τους εθελοντές για τη δράση της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας και το πόσο σημαντικό είναι να σέβονται και να αγαπούν τα ζώα. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν μαζί με τη δασκάλα τους στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου έχοντας την ευκαιρία να δουν τ’ αδέσποτα ζώα που περιμένουν να υιοθετηθούν ώστε να εγκαταλείψουν για πάντα το κλουβάκι που τους φιλοξενεί προσωρινά.

 

 

Οι εθελοντές της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας αναφέρουν για την επίσκεψη των παιδιών: «Το Παιδικό Πανεπιστήμιο είναι πρότυπος παιδικός σταθμός και Νηπιαγωγείο στο οποίο μεταξύ άλλων λειτουργεί και κέντρο οικογένειας με ειδικούς θεραπευτές. Ένα μεγάλο μπράβο στη διεύθυνση του σχολείου και στη δασκάλα των παιδιών για την πρωτοβουλία τους κι ένα τεράστιο ευχαριστώ για τα δώρα που έφεραν στ’ αδεσποτάκια μας».