Το πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» ταξίδεψε στα δημοτικά σχολεία της Σκοπέλου

Το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» παρουσιάστηκε στις 6 και 7 Ιουνίου στα Δημοτικά σχολεία της Σκοπέλου, από το μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) κα Αγγέλα Μπαρτσιώκα.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν 90 μαθητές των τάξεων Α, Ε και ΣΤ του Δημοτικού Σχολείου της Σκοπέλου καθώς και 43 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Γλώσσας Σκοπέλου. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και έκαναν αρκετές ερωτήσεις, όπως επίσης οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι ευχαρίστησαν για την παρουσίαση την οποία θεώρησαν πολύ χρήσιμη και ενδιαφέρουσα.

Η Π.Φ.Π.Ο. θεωρεί ότι μέσα από την ενημέρωση των μικρών μαθητών μπορεί να υπάρξει αλλαγή στη νοοτροπία των αυριανών πολιτών, ώστε να υπάρξει σεβασμός στα ζώα. «Θα συνεχίσουμε και την νέα χρονιά με το καινούριο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα «Άνθρωποι και ζώα. Συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη». Στόχος μας θα είναι να μη μείνει κανένα σχολείο στην Ελληνική επικράτεια που να μη παρουσιαστεί το πρόγραμμα. Κανένας μαθητής που να μη γίνει κοινωνός της ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ζώων και τις υποχρεώσεις μας απέναντι σε αυτά» αναφέρει η Π.Φ.Π.Ο.