Στις 31 Μαρτίου λήγει ο μαθητικός διαγωνισμός με θέμα «Καλοκαιρινές Εμπειρίες με Ζώα» που προκήρυξε η Π.Φ.Π.Ο.

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο) και τα σωματεία της στην Κρήτη και Βόρεια Ελλάδα, προκηρύσσουν διαγωνισμό – ευγενή άμιλλα που αφορά όλους τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με στόχο την προώθηση της φιλοζωίας και με θέμα «Καλοκαιρινές εμπειρίες με ζώα». Οι εμπειρίες μπορούν να αφορούν όλα τα ζώα, της θάλασσας, του αέρα και της στεριάς. Ο διαγωνισμός λήγει στις 31 Μαρτίου του 2017.

Τα έργα των μαθητών μπορούν να είναι υπό την μορφή ποίησης, πεζού λόγου, ζωγραφικής, χαρακτικής ή γλυπτικής. Τα έργα θα κατηγοριοποιηθούν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών. Η επιτροπή θα αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίου και ανθρώπους των Τεχνών και του Πνεύματος.

Η απονομή των βραβείων των τριών πρώτων μαθητών θα γίνει τον Μάιο του 2017 στην Αθήνα. Οι τρεις πρώτοι βραβευθέντες θα κερδίσουν μια δωρεάν επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης (ένα παιδί κι ένας γονιός), με τα έξοδα μετακίνησης και μιας διανυκτέρευσης καλυμμένα. Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα λάβουν αναμνηστικό έπαινο.

 

 

Επίσης η Π.Φ.Π.Ο. ενημερώνει ότι μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό,εκτός από μεμονωμένους μαθητές, και ομάδες μαθητών ή τάξεις, που υλοποιούν προγράμματα σχετικά με τα ζώα και την προστασία τους με στόχο την προώθηση της φιλοζωίας και της υπεύθυνης στάσης απέναντι στα ζώα και στο περιβάλλον γενικότερα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή να καλέσετε την κα Μαρία Χουστουλάκη στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 6979913007.