Αυτοκόλλητα στους κάδους της Πάρου

Αυτοκόλλητα στους κάδους όπου οριμένοι κάτοικοι της Πάρου χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό πετούν ζωντανά γατάκια κια κουτάβια τοποθετούν οι δύο φιλοζωικοί σύλλογοι του κυκλαδίτικου νησιού, ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου (Paws) και οι «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου», στο πλαίσιο της εκστρατεία ευαισθητοποίησης για να περιοριστούν αυτές οι απάνθρωπες πράξεις ορισμένων που καταδικάζουν σε αργό και βασανιστικό θάνατο ζωντανές ψυχές. Πράξεις, που όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση τα δύο αυτά σωματεία, δεν αρμόζουν με τον πολιτισμό που θέλει να προβάλει η Πάρος.

Η τοποθέτηση των αυτοκόλλητων έχει αρχίσει, με την άδεια του Δήμου Πάρου και γίνεται υπό την αιγίδα του, σε σημεία όπου έχει παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο. Το αυτοκόλλητο υπενθυμίζει ότι είναι αξιόποινη η πράξη να εγκαταλείπεις ζωντανά ζώα στα σκουπίδια ή οπουδήποτε αλλού. Ο Νόμος επιβάλει αυστηρές κυρώσεις: αυτόφωρη διαδικασία σύλληψης, φυλάκιση και πρόστιμα έως και 30.000 ευρώ.
Η στείρωση είναι ο μόνος, νομικά και επιστημονικά, ενδεδειγμένος τρόπος περιορισμού των ανεπιθύμητων και αδέσποτων ζώων.

Οι φιλοζωικοί σύλλογοι της Πάρου καλούν τους κατοίκους του νησιού σε επαγρύπνηση και συνεργασία για να περιοριστεί τόσο η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων αλλά και ο δηλητηριασμός τους με φόλες φαινόμενο σε έξαρση τον τελευταίο καιρό κυρίως στην περιοχή της Νάουσας.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι δείγμα του πολιτισμού μας.