Διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τη στείρωση αδέσποτων γατιών στην Αμοργό

Εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για την υλοποίηση των δύο προγραμμάτων στείρωσης αδέσποτων γατιών για το 2017 στην Αμοργό πραγματοποιεί μέσω του ιστότοπου www. gogetfunding.com η Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού. Το κόστος των δύο αυτών προγραμμάτων αγγίζει τα 4.000 ευρώ και θα στειρωθούν περίπου 100 γάτες στο κυκλαδίτικο νησί.

Η Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού αναφέρει για τα προγράμματα στείρωσης τα εξής: «Δύο φορές το χρόνο οργανώνουμε προγράμματα στείρωσης για τις αδέσποτες γάτες της Αμοργού. Μας βοηθάνε οι ντόπιοι φιλόζωοι, αλλά και εθελοντές από όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε επαρκή χρηματοδότηση ώστε να πληρώσουμε ό, τι είναι απαραίτητο, καθώς αυτό είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο μας. Ιδίως αν σκεφτεί κανείς τις πολυάριθμες γάτες που ζουν στο νησί μας και η ευημερία τους εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς και τους λίγους ανθρώπους που μας βοηθούν.

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι που είναι ενάντια στη στείρωση των γάτων (παρόλο που δεν κάνουν τίποτε για τη σίτιση και φροντίδα τους) έχουμε υιοθετήσει την αναγνώριση της παγκόσμιας φιλοζωικής κοινότητας για τη στείρωση, ως τη μοναδική εγκεκριμένη μέθοδο ελέγχου του αδέσποτου πληθυσμού. Όταν πρέπει να βλέπουμε ζώα χτυπημένα από αυτοκίνητα ή να ψάχνουν τροφή στους κάδους σκουπιδιών, όταν πρέπει να τα σώσουμε από δηλητηρίαση ή να τα θάψουμε όταν είναι πολύ αργά, αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να οργανώνουμε κάθε χρόνο δύο προγράμματα στείρωσης, πρέπει να αναζητήσουμε περισσότερους τρόπους χρηματοδότησης. Το κόστος των δύο αυτών προγραμμάτων, που καλύπτουν περίπου 100 γάτες, είναι 4.000 ευρώ και γι’ αυτό δημιουργούμε μια νέα εκστρατεία για να συγκεντρώσουμε το συγκεκριμένο ποσό. Το επόμενο πρόγραμμα στείρωσης θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου και κάθε οικονομική στήριξη από ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα είναι καλοδεχούμενη» καταλήγει η Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού.

 

 

Στην Αμοργό δεν υπάρχει μόνιμος κτηνίατρος. Έως ότου αποκτήσει μόνιμο κτηνίατρο, οι γάτες που χρήζουν κτηνιατρικής περίθαλψης μεταφέρονται είτε στη Νάξο είτε προγραμματίζεται επίσκεψη κτηνιάτρου στο νησί. Οι εθελοντές της Φιλοζωικής Μέριμνας Αμοργού φροντίζουν τα ζώα και όταν είναι πια υγιή τα επανατοποθετούν στο φυσικό τους περιβάλλον, δηλαδή στις γειτονιές τους όπου ζούσαν. Παράλληλα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βρουν οικογένειες που θα υιοθετήσουν τις γάτες. «Άλλες φορές βρίσκουμε αμέσως σπίτια για τις γάτες μας και κάποιες άλλες φορές παίρνει λίγο χρόνο. Όποια κι αν είναι η περίπτωση, κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε οι γάτες μας να είναι ευτυχισμένες» αναφέρει η Φιλοζωική Μέριμνα Αμοργού.

Κάθε καλοκαίρι τα μέλη της Φιλοζωικής Μέριμνα Αμοργού καλούν τον κτηνίατρό με τον οποίον συνεργάζονται και μαζί του περιφέρονται στο νησί και εμβολιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο αδέσποτες γάτες. Κάθε χρόνο επισκέπτονται τα σχολεία της Αμοργού και μέσω παρουσιάσεων και διαδραστικών παιχνιδιών ενημερώνουν τους μαθητές για ποικίλα θέματα, όπως η συμπεριφορά των ανθρώπων προς τα ζώα, η κακοποίηση των ζώων και τα προγράμματα υιοθεσίας.

Για να κάνετε τη δωρεά σας για την υλοποίηση των δύο προγραμμάτων στείρωσης των αδέσποτων γατιών της Αμοργού επισκεφθείτε τον ιστότοπο https://gogetfunding.com/stand-by-amorgos-cats/