Δωρεάν στειρώσεις αδέσποτων σκύλων και γατιών στο Δήμο Τυρνάβου από 7 έως 10 Νοεμβρίου

Ο Δήμος Τυρνάβου και το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. διοργανώνουν πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων (σκύλων και γατιών) την εβδομάδα 7 έως 10 Νοεμβρίου 2016. Οι στειρώσεις θα διενεργηθούν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στειρώσεων αδέσποτων ζώων με τη συνδρομή εθελοντών κτηνιάτρων του γερμανικού φιλοζωικού οργανισμού TierInsel Umut Evi e.V με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

Τα ζώα επίσης θα εμβολιαστούν κατά της λύσσας, θα σημανθούν ηλεκτρονικά και θα καταχωρηθούν στην βάση δεδομένων  του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται  για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα για τον Δήμο Τυρνάβου δεδομένο ότι έχει μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων.

Οι διοργανωτές ζητούν τη βοήθεια εθελοντών φιλόζωων πολιτών προκειμένου να μεταφερθούν τα ζώα προς και από τον χώρο των στειρώσεων. Επίσης χρειάζονται κλουβιά παραμονής και μεταφοράς ζώων (σκύλων και γατιών) καθώς και παλιά στρωσίδια, κουβέρτες κ.λπ. για την παραμονή των ζώων μετά την στείρωση. Τα κλουβιά, κουβέρτες κ.λπ., θα επιστραφούν στους κατόχους τους μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο Δήμος Τυρνάβου και το Φιλοζωικό Σωματείο Λάρισας Anim.A.L. καλούν τους κατοίκους του Τυρνάβου και των λοιπών κοινοτήτων του Δήμου (Αμπελώνας, Βρυότοπος, Δαμάσι, Δένδρα, Δελέρια, Πλατανούλια, Ροδιά, κ.λπ.) να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6946733121, 6937012850 και 24923 50100 για να δηλώσουν αδέσποτα ζώα που γνωρίζουν στις γειτονιές τους, προκειμένου να στειρωθούν με το πρόγραμμα ή να δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εκτέλεση του προγράμματος στειρώσεων. Επίσης μπορείτε να αφήσετε μήνυμα στη σελίδα του Φιλοζωικού Σωματείου Λάρισας Anim.A.L. στο  facebook