Δωρεάν στειρώσεις σκύλων ατόμων με χαμηλό εισόδημα, ανέργων και κτηνοτρόφων αρχίζει το σωματείο Φ.Ε.Π.

Πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν στείρωσης δεσποζόμενων σκύλων και τοποθέτησης ηλεκτρονικής σήμανσης αρχίζει το φιλοζωικό σωματείο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» (Φ.Ε.Π.) στο κτηνιατρείο του στη Νάουσα, με την υποστήριξη του διεθνούς φιλοζωικού ιδρύματος «Marching Animal Welfare Trust», με στόχο να περιοριστεί ο μεγάλος αριθμός των  εγκαταλείψεων κουταβιών που γεννιόνται από οικόσιτα σκυλιά.

Στην ανακοίνωσή του το σωματείο Φ.Ε.Π. αναφέρει: «Το πρόγραμμα αφορά σκύλους που ανήκουν σε ευπαθείς οικονομικά και κοινωνικά ομάδες καθώς και σκυλιά φύλαξης σε χωράφια και βοσκοτόπους. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο 2019 υλοποιείται με την υποστήριξη του Marching Animal Welfare Trust.

Στόχος των δωρεάν στειρώσεων και της τοποθέτησης microchip είναι να περιοριστούν οι εγκαταλείψεις σκύλων και κουταβιών στο νησί μας. Γιατί τα αδέσποτα τα δημιουργούμε εμείς, το 70% των αδέσποτων προέρχονται από τα δεσποζόμενα σκυλιά και από τις ανεξέλεγκτες γέννες στα χωράφια.  Μόνο η συστηματική στείρωση εξασφαλίζει τον έλεγχο των γεννήσεων και τη μείωση των αδέσποτων.

Η παγκόσμια φιλοζωική κοινότητα αναγνωρίζει τη στείρωση ως τη μόνη ανθρώπινη και επιστημονικά αποδεκτή μέθοδο ελέγχου και διαχείρισης του αδέσποτου πληθυσμού.

Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα έρχεται να εκπληρώσει τους στόχους της ίδρυσης του Κτηνιατρείου του συλλόγου μας «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» που είναι oι δωρεάν στειρώσεις και ο περιορισμός των αδέσποτων. Ευχαριστούμε το ίδρυμα Marching Animal Welfare Trust γι’ αυτήν τη σημαντική βοήθεια στα ζώα της Πάρου».

Πώς μπορείτε να συμμετέχετε στο πιλοτικό πρόγραμμα

Όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, οικογένειες- άτομα με χαμηλό εισόδημα ή άνεργοι που έχουν σκύλους ή όσοι μπορούν να βοηθήσουν το φιλοζωικό σωματείο «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάρου» να εντοπίσει και να στειρώσει δεσποζόμενα σκυλιά φύλαξης σε χωράφια να επικοινωνούν καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής με τα τηλέφωνα του Κτηνιατρείου και των ΦΕΠ 22840 55055 ή 6940866215, ώρες 12:00 – 18:00 ή στο email [email protected]