Ενημερωτικό βίντεο του σωματείου «Φροντίζω» για τις ευθύνες των δήμων στη διαχείριση των αδέσποτων

Το Φιλοζωικό Σωματείο «Φροντίζω» Νεάπολης – Συκεών δημιούργησε ένα σποτ που ενημερώνει τους πολίτες για τις ευθύνες των δήμων στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων (πρόγραμμα περίθαλψης, σήμανσης και στείρωσης) έτσι όπως αυτές ορίζονται σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Το Σωματείο αναφέρει τα εξής: «Στόχος του σποτ είναι να ενημερώσει τον κόσμο για την ισχύουσα νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα της δίκαιης μεταχείρισης τους. Ο νομοθέτης προβλέπει και καθιστά υπεύθυνους για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς τους εκάστοτε δήμους. Δεν κλείνουμε τα μάτια στην έλλειψη πρόνοιας και στην ανύπαρκτη ανάληψη ευθυνών και μέριμνας πολλών δήμων ανά την χώρα μας, όσον αφορά την ευθύνη τους απέναντι στα αδέσποτα.

 

 

Το σωματείο μας έχει την τύχη να δραστηριοποιείται σε έναν Δήμο του οποίου ο δήμαρχος, κ. Σίμος Δανιηλίδης εφαρμόζει τον νόμο και «ακούει» με ευαισθησία τα όποια προβλήματα προκύπτουν, εκπονώντας ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων, το οποίο βελτιώνεται κάθε χρόνο.

Ζητάμε την άμεση εφαρμογή του νόμου, αναμφισβήτητο δικαίωμα κάθε πολίτη και κάθε αδέσποτου ζώου αυτής της χώρας. Είναι καιρός να μπουν τα πράγματα στην θέση τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον συντελεστή του spot, τον Ηλιάδη Ηλία καθώς και την ανεπανάληπτη Τζόυς Ευείδη στην εκφώνηση».