Η Animal Action Hellas στοχεύει στη στείρωση 1.000 γατιών στην Σύρο μέσα στο 2019

Η Animal Action Hellas σε συνεργασία με τον κτηνίατρο Μανώλη Βορρίση, την νεοσύστατη Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) με την ονομασία «Aegean Cats, We Live Together» και τους εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας «Syros Cats» θα πραγματοποιήσουν μέσα στο 2019, με την υποστήριξη του τοπικού Δήμου, πρόγραμμα στειρώσεων έχοντας ως στόχο την στείρωση μέχρι και 1.000 γατών.

Στην ανακοίνωσή της η Animal Action Hellas επισημαίνει τα εξής: «Ξεκινάμε με την καταγραφή του πληθυσμού των γάτων ως μέσο μέτρησης της αποτελεσματικότητας της δουλειάς που θα κάνουμε. Σκοπός μας δεν είναι απλώς και μόνο ο έλεγχος του πληθυσμού μέσω των στειρώσεων, αλλά και η εξασφάλιση μιας καλύτερης ζωής για τις αδέσποτες γάτες.

 Μία από τις γατοαποικίες που καταγράφηκε στην Άνω Σύρο

Οι στειρωμένες θηλυκές είναι πιο δυνατές και υγιείς καθώς δεν είναι αναγκασμένες να γεννούν συνεχώς και να αγωνίζονται να ταΐσουν τα μωρά τους, ενώ οι αρσενικοί ηρεμούν και δεν κινδυνεύουν από τραυματισμούς λόγω τσακωμών.

Η προσέγγιση του Μανώλη Βορρίση περιλαμβάνει επίσης την προώθηση και ανάπτυξη περισσοτέρων «Cat Cafes», τοπικών κοινόχρηστων χώρων που μετατρέπονται σε κήπους φιλικούς προς τις γάτες και στους οποίους οι ντόπιοι μπορούν να φροντίζουν τα αδέσποτα. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Cats Protection για την παραχώρηση της εφαρμογής που θα μας βοηθήσει να καταγράψουμε όλες τις γάτες».

Πατήστε ΕΔΩ για να στηρίξετε το έργο της Animal Action Hellas.